Consiliul Concurenţei pune condiţii forului judeţean. Avizul pentru finanţarea Cluj Arena, în stand by

Consiliul Concurenţei pune condiţii forului judeţean. Avizul pentru finanţarea Cluj Arena, în stand by
Consiliul Concurenţei a pus mai multe condiţii consiliului judeţean şi societăţii Cluj Arena SA pentru a fi de acord cu alocarea a 11 milioane de lei din bugetul judeţului pentru plata impozitului pe stadion.

Una dintre urgenţele mari ale Consiliului Judeţean (CJ) Cluj este rezolvarea datoriei uriaşe de peste 12 milioane de lei pe care Cluj Arena SA, societate aflată în subordinea forului judeţean, o are de plătit către Primăria Cluj-Napoca drept impozit restant pe mai mulţi ani pentru stadion.

Chiar dacă liderii judeţeni au declarat că nu au ce face şi că vor plăti aceşti bani pentru a evita insolvenţa sau chiar falimentul societăţii Cluj Arena SA, această alocare de bani trebuie să primească şi avizul Consiliului Concurenţei.

La sfârşitul săptămânii trecute reprezentanţi ai CJ Cluj şi ai societăţii s-au intâlnit cu oficiali ai Consiliului Concurenţei, pentru discuţii pe această temă. Cluj Arena SA trebuie să prezinte în perioada următoare documente din care să rezulte că societatea care administrează stadionul nu se află în dificultate financiară în activitatea sa curentă dar şi un business plan cu indicarea unui orizont de timp în care societatea va ajunge pe profit, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Călin Tuluc, vicepreşedinte al forului judeţean.

Modalităţile prin care CJ va putea aloca banii către Cluj Arena SA sunt majorarea de capital sau acordarea unui împrumut.

Forul judeţean şi Cluj Arena SA nu au foarte mult timp la dispoziţie pentru a-şi face „temele", deoarece în martie plenul CJ va trebui să aprobe alocarea banilor pentru societatea care administrează stadionul, dacă vrea să beneficieze de reducerea penalităţilor de întârziere, pe care o oferă Primăria Cluj-Napoca şi care are termen limită de plată a debitului principal data de 31 martie.

„Primăria a iniţiat şi consiliul local a adoptat o hotărâre prin care tuturor societăţilor comerciale care îşi plătesc datoriile principale către bugetul local până la sfârşitul lui martie 2016 li se diminuează penalităţile şi dobânzile cu 73% din suma totală, iar acum rămâne ca forul judeţean, proprietarul stadionului, să plătească debitul până la acea dată ca să poată beneficia de această hotărâre de consiliu local.

Valoarea scutită va fi de 73% din aproximativ 3,5 milioane de lei, penalităţi şi dobânzi, iar debitul principal este undeva la 8,8 milioane de lei din care mai bine de jumătate este ca o sancţiune pentru că proprietarul nu şi-a evaluat în termen de trei ani clădirea", ne-a declarat, luna trecută Radu Raţiu, directorul Cluj Arena SA.

Comenteaza