Consiliul Județean a demarat lucrări de întreținere pe drumul judeţean DJ 109A Chinteni FOTO

 Consiliul Județean a demarat lucrări de întreținere pe drumul judeţean DJ 109A Chinteni FOTO
Marți, 25 iulie a.c., Consiliul Județean Cluj a demarat lucrările de întreținere curentă și periodică a drumului județean DJ 109A Chinteni - intersecția cu drumul județean DJ 109 (Vultureni), scopul acestora fiind cel de asigurare a unei circulații normale și în condiții de siguranță.

Este vizat un sector de drum în lungime de 17 kilometri, de la kilometrul 10+200, respectiv intrarea în localitatea Chinteni și până la kilometrul 27+200 - intersecția cu drumul judeţean DJ 109. Lucrările constau în plombări full jet cu stropiri succesive de emulsie și plombări cu asfalt.

„Așa după cum am promis, am început lucrările de întreținere la acest drum pe care ni-l dorim a fi în condiții cât mai bune de circulație. Nu ne vom opri însă aici, lucrările complexe de reabilitare și modernizare urmând să demareze după ce lucrările la canalizare derulate de Primăria Chinteni se vor finaliza" a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Reamintim în acest context faptul că drumul județean DJ 109A Chinteni - Panticeu - Recea Cristur - Jurca urmează să beneficieze de ample lucrări de modernizare și reabilitare ce vor fi finanțate din creditul de 50.000.000 de euro contractat de Consiliul Județean.

Până la acel moment însă, pe raza localității Chinteni sunt prevăzute lucrări de extindere a rețelei de canalizare derulate de Primăria comunei, astfel că lucrările de modernizare nu vor putea demara decât după finalizarea acestora. Cu toate acestea, din dorința de a asigura condiții normale de trafic locuitorilor comunei Chinteni precum și tuturor celor care tranzitează acest drum, a fost făcută o evaluare a situației din teren, s-a încheiat un contract de execuție iar lucrările de întreținere au fost demarate în cursul acestei zile.

În ceea ce privește lucrările mult mai ample de reabilitare și modernizare ce urmează a avea loc în cadrul programului de investiții al Consiliului Județean, proiectul se află în prezent în faza finală de obţinere a avizelor pentru autorizația de construire, execuția urmând să înceapă ulterior obținerii autorizației și, în mod evident, finalizării lucrărilor derulate de administrația locală a comunei Chinteni.

 

 

Comenteaza