Consiliul Județean a demarat proiectul de modernizare a 720 de kilometri de drumuri județene

Consiliul Județean a demarat proiectul de modernizare a 720 de kilometri de drumuri județene
Anunțul a fost publicat pe site-ul RADPP Cluj, iar o firmă a ridicat deja caietul de sarcini. Lucrările ar putea începe chiar din februarie.
”Am publicat pe site anunțul cu privire la lucrările de modernizare a 720 de kilometri de drumuri județene, iar o firmă a ridicat deja caietul de sarcini”, a declarat pentru ziuadecj.ro directorul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Privat (RADPP) al județului Cluj, Mircea Avram.

Consiliul Județean Cluj intenţionează să atribuie lucrările în regim de credit furnizor, în 25 ianuarie 2011.

Se estimează că lucrările vor dura doi ani. Costul total este evaluat la 163,5 milioane de euro, conform studiilor de fezabilitate.

Practic, Consiliul Județean intenționează să modernizeze mai mult de jumătate din drumurile pe care le are în administrare. Mai precis, aproape 56%, adică 720 din 1289 de kilometri.

Diectorul RAADPP, Mircea Avram, a precizat și că, anul viitor, firmele care vor moderniza drumurile vor realiza și deszăpezirea lor. ”Am decis să cerem o garanție de șapte ani pentru aceste drumuri, de aceea firmele care le modernizează trebuie să le și deszăpezească, să nu poată da vina pe alții dacă se strică șoselele”, a explicat Avram.

Comenteaza