Consiliul Județean Cluj poate lansa licitația pentru operatorul de la CMID

Consiliul Județean Cluj poate lansa licitația pentru operatorul de la CMID

Consilierii județeni au aprobat în ședința de astăzi trei proiecte referitoare la gestionarea activității de la Centrul de Mangament Integrat al Deșeurilor, care urmează să fie operațional de luna viitoare.

Sedința s-a desfășurat în condiții de securitate deosebite, consilierii purtând măști și mănuși și având o distanță de minim 1 metru între ei. Din această cauză nu s-a recurs la votul electronic, ca de obicei, ci la vot prin ridicare de mâini.

Proiectele privind CMID-ul s-au referit la aprobarea studiului de oportunitate privind delegarea serviciului de operare a acestui centru, aprobarea documentației de atribuire privind delegarea gestiunii prin concesiune a serviciului de operare a CMID, care permite lansarea licitației pe SICAP, și aprobarea adoptării unei soluții temporare de delegare a gestiunii activității de operare a depozitului de deșeuri din cadrul CMID până la finalizarea procedurii competitive de atribuire a contractului de delegare prin concesiune de servicii.

”Cele 3 proiecte sunt legate și sunt necesare pentru a demara procedura de licitație. Abia dacă avem aprobată documentația și putem lansa licitația avem dreptul să apelăm și la o delegare temporară. Nu știm cât va dura licitația, iar această delegare temporară se va face pentru acea perioadă. E important și urgent pentru că trebuie să dăm drumul la CMID cât mai repede, în aprilie se va stopa depunerea de gunoaie la rampa temporară”, a precizat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Proiectele au fost aprobate de consilierii județeni.

Comenteaza