Consiliul Județean Cluj va relua lucrările de modernizare, pe fonduri europene, pe un drum important de munte

Consiliul Județean Cluj va relua lucrările de modernizare, pe fonduri europene, pe un drum important de munte

Consiliul Județean Cluj a semnat contractul de actualizare a proiectului finanțat din fonduri europene care prevede continuarea și finalizarea lucrărilor rămase neexecutate pe drumul județean DJ 107P Gilău (DN 1R) – Someșu Rece – Mărișel – DN 1R, în lungime totală de 44,26 km.

Durata noului contract de execuție a lucrărilor de reabilitare și modernizare este de 18 luni, termen care curge de la data emiterii ordinului de începere.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Ne dorim ca în cursul lunii noiembrie să reușim emiterea ordinului de începere a lucrărilor, astfel încât, chiar din primăvară, după finalizarea procedurilor tehnice legate de actualizarea proiectului, să poată demara efectiv lucrările. Fiind un drum extrem de important din punct de vedere strategic și turistic, ne dorim ca acesta să fie reabilitat și modernizat la cele mai înalte standarde de calitate, motiv pentru care am impus ca lucrările să aibă o garanție de cel puțin cinci ani”.

De o complexitate ridicată, lucrările presupun intervenția pe toată lungimea sectorului vizat, începând de la fundaţia drumului, în zonele unde se impune acest lucru, şi încheind cu două straturi de asfalt, respectiv binder şi start de uzură.  De asemenea, proiectul prevede şi realizarea de acostamente, şanţuri, rigole şi podeţe, racorduri la drumurile laterale, montarea de parapeți metalici, investiția urmând să se finalizeze prin realizarea de marcaje şi semnalizare rutieră.

Lucrările vor fi executate de Asocierea Dacia Asphalt SRL – DP Cons SRL – Dacia Faber SRL – Oyl Company Holding AG SRL și au o valoare totală de 73.850.841 lei, fără TVA.

Reamintim faptul că vechiul contract de execuție a lucrărilor de reabilitare și modernizare pe drumul județean 107P, încheiat cu SC KIAT Group Construct SRL, a fost reziliat în cursul anului 2019 din cauza nerespectării de către societate a  clauzelor contractuale asumate.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza