Consiliul Judeţean îşi mută instituţiile pe Dorobanţilor

Consiliul Judeţean îşi mută instituţiile pe Dorobanţilor
Noua clădire în care va funcţiona administraţia judeţeană va fi utilizabilă din decembrie, estimează preşedintele Alin Tişe. Imobilul va găzdui mai multe unităţi subordonate.
Lucrările la construcţia de cinci etaje de pe Calea Dorobanţilor ar putea fi încheiate în toamnă, astfel încât Consiliul Judeţean (CJ) Cluj să se poată muta începând din decembrie. Preşedintele Alin Tişe aşteaptă hotărârea de guvern prin care se va decide preluarea acestui imobil, aflat în prezent în administrarea Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

Pentru a finaliza lucrările mai este nevoie de 180.000 de euro, bani asiguraţi din bugetul judeţean. Alin Tişe îşi face deja planuri în privinţa instituţiilor subordonate care vor fi primite în noul sediu. El aşteaptă hotărârea de guvern ca să poată continua lucrările pentru finalizarea noii clădiri etajate de pe Calea Dorobanţilor, din vecinătatea Bibliotecii “O.Goga”.

“Noi am emis o hotărâre de CJ pentru preluarea acestei clădiri. Solicitarea noastră este analizată de MFP, urmând ca până săptămâna viitoare să intre, spre aprobare, în şedinţă de guvern. Imediat ce vom prelua oficial acest imobil, vom pune la dispoziţie banii necesari, astfel încât lucrările să poată fi finalizate în cel mai scurt timp. Din datele pe care le-am primit de la constructor, mai trebuie să acoperim undeva peste 180.000 de euro. Nu va fi o problemă, având în vedere cât de important e pentru noi să avem un sediu propriu”, a precizat Alin Tişe.

“Prea multe nu mai sunt de făcut pentru că această clădire e aproape finalizată. Ne-am putea muta din decembrie”, a spus liderul CJ. Între timp, se fac planurile pentru mutarea instituţiei. “Bineînţeles că trebuie să mă consult şi cu colegii din CJ pentru a stabili exact instituţiile care ne vor însoţi în acest spaţiu. Vorbim de o clădire extrem de generoasă”, a comentat Tişe. El a reamintit că plănuieşte să comaseze două dintre regiile CJ, Regia Autonomă de Drumuri Judeţene (RADJ) şi Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP).

“Din cele două regii vom avea una singură, iar aceasta va funcţiona fără probleme alături de noi în clădirea nouă de pe Dorobanţilor. În schimb, vom putea valorifica sediile actuale de care dispun aceste regii. De pildă, RAADPP are o curte spaţioasă şi o clădire destul de mare în plin centrul municipiului Cluj-Napoca, pe strada Aviator Bădescu. Împreună cu toţi consilierii, ne vom gândi şi vom organiza o licitaţie pentru un proiect serios de investiţie. Mai avem, de asemenea, multe alte instituţii de cultură în subordine. Analizăm şi vedem exact cine ar mai putea încăpea în clădirea de pe Dorobanţilor”, a conchis Alin Tişe.

Imobil aproape finalizat

Clădirea de cinci etaje de pe Calea Dorobanţilor a fost construită iniţial pentru sediul Direcţiei Regionale Vamale. Având în vedere că această instituţie a fost mutată în Oradea, reprezentanţii CJ Cluj au solicitat MFP să facă un schimb. Mai exact, CJ renunţă la o construcţie din Turda care în prezent este folosită de Direcţia Generală a Finanţelor Publice, urmând să preia clădirea de pe Calea Dorobanţilor.

Ultima a fost evaluată la peste 11,2 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. Construcţia este finalizată în proporţie de 90%, până la suma de 10,8 milioane de lei, din care au fost achitaţi 10,5 milioane. Conform datelor oferite de constructor, ACI Cluj, ar mai fi de plătit suma de 760.000 de lei pentru ca imobilul respectiv să fie terminat.

Comenteaza