Constructori pentru două tronsoane din Autostrada Transilvania

Constructori pentru două tronsoane din Autostrada Transilvania
| Foto: autoindustry.ro

Contractul pentru proiectarea și execuția lotului Chiribiș - Biharia (28,55 km) va putea fi semnat cu compania românească declarată câștigătoare, după ce nu au mai fost depuse contestații, potrivit ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu.

„Într-un final, cred că s-a finalizat și acea poveste cu Chiribiș – Biharia, care ieri cred că avea termen de depunere contestații (în instanță – n.r.). Informațiile pe care le avem până acum este că nu s-au depus contestații, ceea ce înseamnă că în perioada următoare vom solicita documentele și vom semna contractul pe Chiribiș – Biharia, ceea ce e un lucru foarte bun. E o companie românească”, a spus șeful Transporturilor, aflat în vizită pe șantiere.

Câştigătorul licitaţiei pentru construcţia subsecţiunii Chiribiş – Biharia a Autostrăzii Transilvania este o asociere de constructori români, care în 24 de luni va trebui să construiască cei 28,55 de kilometri, anunța pe 8 iunie 2023 ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, citat de economica.net. 

„Pe Chiribiș – Suplacu de Barcău, în septembrie vom putea semna și acolo dacă nu vor fi contestații”, a mai spus marți ministrul Transporturilor. Această secțiune are o lungime de 26,35 km km și o valoare estimată a contractului (finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile) de 937,53 de milioane de lei, fără TVA.

Comenteaza