Constructorul noului stadion din Cluj cere încă 15 milioane de euro

Constructorul noului stadion din Cluj cere încă 15 milioane de euro
Consilierii judeţeni PSD au anunţat că vor analiza proiectul ce vizează redimensionarea stadionului Cluj Arena.
Constructorul stadionului care înlocuieşte "Ion Moina" a solicitat marţi suplimentarea investiţiei cu o sumă considerată "foarte mare" sau de-a dreptul "uriaşă" de consilierii judeţeni.

„Constructorul a venit cu costuri suplimentare în valoare de 65.913.529 de milioane (aproximativ 15 milioane de euro). Costurile sunt foarte mari în sensul în care pe legea achiziţiilor publice înseamnă o suplimentare de până la 50% faţă de sumele cu care a câştigat licitaţie. Pe de o parte se explică acest lucru, având în vedere că au avut loc schimbări majore în proiect, dar vom analiza să vedem care dintre aceste costuri pot fi diminuate”, a spus consilierul judeţean PSD, Dan Canta.

Consilierul judeţean Ioan Petran, PNLm a declarat că suma solicitată de constructor este „imensă”, că aceştia au avut deja timp să verifice lista de cantităţi propusă şi că în opinia sa costurile pot fi negociate în jos până la 5 milioane de euro.

Până acum, autorităţile au investit în stadion 28 de milioane de euro. Cu cele 15 milioane solicitate marţi, costul total al stadionului s-ar ridica la 43 de milioane.


O decizie ar urma să fie luată în şedinţa Consiliului Judeţean de vineri, dar deoarece consilieriii judeţeni nu au avut timp să analizeze propunerea, este posibil ca luarea unei decizii să fie amânată.

Vezi situaţia lucrărilor în articolul ZIUA de CLUJ de astăzi

Comenteaza