Continuă lucrările pe strada Privighetorii

Continuă lucrările pe strada Privighetorii

Strada Privighetorii din comuna Baciu a intrat în reparaţii capitale. Se vor asfalta carosabilul şi trotuarele, spaţiile verzi vor fi modernizate şi vor fi instalate mobilier urban şi iluminat public modern.

Lucrările au început în data de 4 februarie 2020 şi fac parte din proiectul “Regenerare urbană pe strada Privighetorii”, valoarea investiţiei fiind de 1.3 milioane lei, bani de la bugetul local. 

"E boldurat, s-au făcut şi o parte din trotltuare şi în 23 urmează să se toarne şi primul strat de asfalt. Vă rugăm să nu lăsați mașinile parcate pe această stradă pentru ca lucrările să se desfășoare în cele mai bune condiții. Se vor conecta canalele pluviale la conducta de canalizare pluvială după care se va trece la refacerea părții carosabile. Dorim de asemenea să vă aducem la cunoștiință că vor fi perioade în care este posibil ca traficul sa fie interzis sau restricționat pe anumite porțiuni de pe această stradă. În aceste perioade poate fi folosită varianta de ocolire pe străzile: Planetelor - Cometei - Ciocârliei. Ne cereme scuze pentru disconfortul creat și facem tot posibilul ca acesta să dureze o perioadă cât mai scurtă. Vă mulțumim pentru înțelegere", este mesajul adiminstraţiei băcene. 

  • Modernizarea infrastructurii rutiere pe str. Privighetorii (2.745 mp - suprafaţă carosabilă asfaltată)
  • Realizarea trotuarelor având lățimea de minimum 1,00 m, unde lăţimea permite acest lucru (789 mp - suprafaţă trotuare pavaj dale prefabricate din beton)
  • Modernizarea spaţiilor verzi existente precum şi amenajarea de noi spaţii verzi (546 mp), inclusiv plantarea de arbori stradali (66 buc.)
  • Dotarea zonelor pietonale cu mobilier urban constând în coşuri de gunoi (16 buc.), băncuţe (8 buc.)
  • Realizarea unui colector pluvial cu guri de scurgere
  • Realizarea unei infrastructuri pentru reţelele de cabluri, amplasate subteran, amplasate în aliniamentul trotuarelor
Comenteaza