Contractul pentru construirea centrului ecologic de gunoaie al Clujului a fost semnat

Contractul pentru construirea centrului ecologic de gunoaie al Clujului a fost semnat
Preşedintele Consiliului Judeţean din Cluj, Alin Tişe, a semnat contractul cu consorţiul care va construi noul centru ecologic de depozitare a deşeurilor din Cluj.

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a dat o decizie favorabilă Consiliului Judeţean şi a respins contestaţia consorţiului Copisa. "În sfârşit suntem în măsură să demarăm acest proiect extrem de important pentru judeţul Cluj. Licitaţia a pornit de la 33 milioane de euro iar consorţiul Confort s-a angajat să realizeze acest obiectiv pentru 25 milioane de euro fără TVA", a spus Tişe.

Proiectarea a început deja iar Tişe a precizat că le-a sugerat constructorilor să-şi amenajeze căile de acces şi şantierul pe perioada în care se face proiectarea, astfel încât lucrările să poată demara în primăvară.

"După o serie prea lungă de întârzieri datorate contestaţiilor suntem acum în măsură să demarăm acest proiect extrem de important pentru judeţul Cluj. Licitaţia a pornit de la 33 milioane de euro iar consorţiul Confort s-a angajat să realizeze acest obiectiv pentru 25 milioane de euro fără TVA", a spus Tişe.

Acordul a fost semnat în 5 ianuarie, cu asocierea formată din Confort SA, Atzwanger SpA, Ladurner Impianti SRL şi Vel Service SA, la o valoare de 107,5 milioane lei fără TVA. Contractul se referă la proiectarea şi execuţia Zonei Tehnice aferente Centrului de Management Integrat al deşeurilor (CMID) din Cluj-Napoca, ce va fi compusă dintr-o staţie de tratare mecano-biologică a deşeurilor biodegradabile, o staţie de sortare a deşeurilor reciclabile, infrastructura adiacentă - alimentare cu apă, alimentare cu energie electrică şi o reţea de stingere a incendiilor.

Prin contract este prevăzută şi execuţia primei celule de depozitare a deşeurilor, în suprafaţă de 7,76 hectare, drumuri şi platforme, clădire administrativă, zonă de intervenţii pentru utilaje, zonă de spălare a roţilor, staţie de epurare, staţie de combustibil, reţele incintă, sistem captare gaz din depozit, lucrări de protecţie împotriva inundaţiilor, zona de recepţie deşeuri şi o cabină pentru personalul de supraveghere.

Termenul de execuţie al lucrărilor este de 14 luni, iar durata perioadei de notificare a defecţiunilor este de 60 de luni.

 

 

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 14 luni. Vezi detalii despre proiect

Comenteaza