Coronavirus Cluj / Peste 1.480 de blocuri au montate dispozitivele cu dezinfectanți. Unii administratori le refuză

Coronavirus Cluj / Peste 1.480 de blocuri au montate dispozitivele cu dezinfectanți. Unii administratori le refuză

În 1.487 de blocuri din Cluj-Napoca au fost montate deja dispozitive cu dezinfectanți, însă primarul Emil Boc a spus că sunt administratori care le refuză și a precizat că va face publice numele acestora.

Acțiunile de dezinfectare a blocurilor din Cluj-Napoca continuă.

"Până în acest moment avem 1.836 de blocuri care au fost dezinfectate și acțiunea va continua până la ultimul bloc din municipiu. Montăm la toate blocurile dispozitive cu dezinfectanți, chiar dacă între timp s-a transformat în recomandare, a precizat Emil Boc la ZIUA LIVE. 

Primarul spune că, în general, este o colaborare bună cu administratorii de bloc, unii vin și rică aceste dispozitive, dar sunt și câțiva care spun că nu sunt interesați de montarea acestora în blocurile pe care le administrează. 

„Unii vin ei și ridică dispozitivele, am apreciat acest spirit civic, dar sunt câțiva administratori care spun că nu-i interesează, dar o să le facem public acest nume, ca să se știe cam câți sunt aceștia. Spun că nu îi interesează, că, oricum, e o recomandare și atunci ei nu fac. Noi ne vom duce și vom monta acolo unde vom întâlni sprijinul”, a spus primarul.

Emil Boc a precizat că la clădirile cu mai multe etaje vor fi montate chiar și două astfel de dispozitive, urmând ca acestea să fie reumplute de asociațiile de bloc.

„Unele blocuri vor avea chiar mai multe dizpozitive, la scările care au opt etaje vor fi montate câte două, pentru a face față la numărul mare de locatari. Noi punem dispozitivul umplut, după care fiecare asociație le reumple”, a explicat Boc.

De asemenea, primarul a subliniat că, în Cluj-Napoca, continuă și programul de dezinfectare a străzilor. Până în prezent au fost spălate 230 de străzi din cele 682.

"Toate străzile din oraș sunt cuprinse în programul de spălare cu detergent, pentru că nu am primit aprobarea să folosim clor sau altă substanță, dar important e să facă spumă", a mai precizat edilul.

 

Comenteaza