Coronavirus Cluj | Se suplimentează personalul medical din punctul de triaj de la Gilău/Mai multe aparate de testare

Coronavirus Cluj | Se suplimentează personalul medical din punctul de triaj de la Gilău/Mai multe aparate de testare

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a anunțat vineri noi măsuri pentru a preveni răspândirea coronavirusului și de gestionare a situației.

Prefectul Mircea Abrudean a anunțat că au fost luate măsuri suplimentare la Cluj pentru a limita extinderea infecțiilor cu coronavirus și de gestionare a situației:

Astfel, a fost activat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, un Comitet Județean de Urgență în formă mai restrânsă, pentru a facilita luarea unor decizii mai rapide. 

S-a decis înființarea Grupului Medical Tehnic pe lângă CJSU. Acesta va fi format din specialiști care vor propune decizii cu caracter medical, inclusiv de relocare a pacienților, eliberări de secții sau spitale.

De asemenea, va fi suplimentat personalul medical care se ocupă la Gilău de trierea persoanelor care ajung terestru în județul Cluj din zonele cu risc.

Prefectul a mai spus că s-a luat legătura cu mai multe ONG-uri care ar putea oferi sprijin la nevoie.

"Am luat legătura cu mai multe ONG-uri și organizații de profil pentru a ne sprijini cu voluntari, logistică și alte resurse, dacă va fi necesar. Discuțiile au avut loc astăzi și vor mai avea și în perioada urmăroare", a precizat Abrudean.

Au fost identificate alte 4 aparate de testare. Acestea vor deveni operaționale începând de sâmbătă. Totodată, luni vor mai sosi la Spitalul de Boli Infecțioase încă 300 de kitt-uri de testare, în completarea celor 197 rămase din primul lot de 400. În paralel, UMF Cluj și Spitalul Județean de Urgență au demarat achiziția de kitt-uri de testare.

 

Comenteaza