Coronavirusul schimbă scenariile în mai multe comune din Cluj

Coronavirusul schimbă scenariile în mai multe comune din Cluj

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a modificat joi scenariile de funcționare pentru cinci comune din județ.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis joi, prin Hotărârea nr.74 din 15 aprilie 2021, că începând de vineri, 16 aprilie, în comuna Sâncraiu (3,26), comuna Vultureni (3,48) și comuna Săndulești (4,09) unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3/1000 de locuitori, se aplică, timp de 14 zile măsurile aferente așa-numitului scenariu roșu. 

Astfel, localurile vor putea funcționa doar la exterior, barurile și cluburile rămân închise, la fel și sălile de jocuri de noroc și cele de spectacole. De asemenea, evenimentele publice și private sunt interzise.

Totodată, comunele Dăbâca și Măguri Răcătău trec din scenariul verde în cel galben, după ce incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a trecut de 1,5/1.000 de locuitori. Luni rata cazurilor de COVID în cele două comune era sub 1,5 cazuri la mie. Astfel, incidența în comuna Dăbâca a ajuns joi la 2,68 de la 1,34 - cât era luni și în comuna Măguri Răcătău la 1,78 de la 1,31 la mia de locuitori.  

Aceasta înseamnă că, începând de vineri, timp de 14 zile, în cele două localități organizarea şi desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului. Organizarea şi desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt interzise. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului şi în intervalul orar 06:00-22:00, cu respectarea obligațiilor stabilite ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului economiei, antreprenoriatului și turismului. De asemenea, nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Comenteaza