Coşmar pentru locuitorii a trei străzi din Cluj. Gropile şi lipsa asfaltului, principalii "inamici" ai acestora

Coşmar pentru locuitorii a trei străzi din Cluj. Gropile şi lipsa asfaltului, principalii
Dacă în centru şi în majoritatea cartierelor marile bulevarde, străzile şi aleile sunt asfaltate, situaţia nu este aceeaşi şi la periferia Clujului.

Este şi cazul a trei străzi din oraş care aşteaptă de câţiva ani buni să fie reabilitate, însă acest lucru este, pentru moment, imposibil. Motivul? Străzile aparţin Ministerului Transporturilor şi până în clipa în care primăria nu încheie procesul de trecere în domeniul public al municipiului, asfaltarea acestora iese din discuţie.

Străzile Triajului, Badea Cârţan şi Depoului din Cluj-Napoca au devenit adevărate coşmaruri pentru şoferi, dar şi pentru locuitorii din zonă. Străzile aşteaptă de ani de zile să fie modernizate, însă acest lucru nu este posibil pentru că nu aparţin de Primărie, ci de Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Căi Ferate.

Oamenii au ajuns la capătul puterilor: cele trei străzi sunt pline de gropi şi de noroi, iar pentru şoferi este o adevărată aventură să ajungă la destinaţii fără să îşi strice autoturismul.

"Circulăm foarte rău, am o părere foarte proastă despre starea acestui drum. Deja e aşa de ani de zile... anul trecut a fost puţin reparat, da s-a lăsat totul baltă. Vă daţi seama că nu îi convine nimănui să circule pe un asemenea drum, cu atâtea gropi, mai ales pentru cei care vin de două trei ori pe zi pe drumul ăsta... distruge direcţia, suspensia", spune un şofer nemulţumit de condiţii.

Sarcina întreţinerii străzilor aparţine administratorului, respectiv Companiei Naţionale de Căi Ferate. În urmă cu doi ani, primăria a început demersurile pentru preluarea a două din acestea, iar în momentul de faţă Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Ministerul Finanțelor au transmis observații cu privire la proiectul de hotărâre.

"Până la preluarea în domeniul public nu pot fi demarate investiţii de reabilitare ale acestor străzi, care au statut de străzi deţinute de către o terţă instituţie, iar în acest moment există o comunicare între Primărie şi Guvern pentru preluarea străzilor.

Suntem la faza la care Ministerul Dezvoltării şi cel al Finanţelor au solicitat o serie de clarificări, iar ulterior sperăm să finalizam această procedură şi să preluam aceste strazi pentru a le reabilita", menţionează Oana Buzatu, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Aşadar, şoferii se vor confrunta o bună perioadă de timp, cu aceeaşi problemă, întrucât autorităţile se vor putea gândi la remedierea situaţiei celor trei artere abia după ce se va finaliza procedura de preluare a acestora în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca.

Comenteaza