CTP are site nou, cu o interfaţă simplă şi intuitivă. Ce noutăţi aduce

CTP are site nou, cu o interfaţă simplă şi intuitivă. Ce noutăţi aduce
Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca şi-a lansat astăzi noul site. Acesta îşi propune să îmbunătăţească experienţa utilizatorului online, oferind o interfaţă simplă şi intuitivă şi acces facil la informaţiile de interes.

Conţinutul prezentat a fost complet reorganizat, având în centrul său călătorul. În acest sens au fost identificate principalele interese ale utilizatorilor transportului în comun. Ţinând cont de problemele cu care s-au confruntat în trecut, dezvoltatorii noii platforme online au încercat să prezinte informaţia într-un mod cât mai accesibil.

Site-ul propune o structură diferită, dar mai uşor de parcurs. Călătorul clujean are la dispoziţie informaţii suplimetare detaliate despre liniile de transport, orarul acestora, traseele de circulaţie, sub formă liniarizată, precum şi hărţi asociate. Informaţia este structurată pe zone (metropolitană, urbană) şi chiar pe cartierele oraşului.

Reprezentanţii CTP au încercat să asigure o experienţă unică atât utilizatorilor de sisteme desktop, cât şi celor de dispozitive mobile. Astfel, un călător aflat în trafic poate consulta cu uşurinţă de pe telefonul mobil orarul liniei care îl interesează, fără a fi nevoit să să descarce fişiere Excel sau Pdf. 

"Tendinţele actuale în domeniul tehnologiei se concentrează spre dezvoltarea aplicaţiilor pentru platforme mobile, iar în acest sens tot mai mulţi clujeni, şi nu numai, au încercat să dezvolte aplicaţii pentru facilitarea accesului la informaţii privind transportul public. Prin noul format al site-ului am încercat să redăm această experienţă utilizatorilor de platforme mobile, site-ul prezentându-se sub forma unei aplicaţii pe diverse gadgeturi", afirmă conducerea CTP. 

Cu ajutorul sistemului pilot AVL existent în cadrul companiei s-a extins nivelul informaţiilor dobândite şi s-au obţinut noi modalităţi de prezentare şi de utilizare a datelor legate de reţeaua de transport şi de programele de circulaţie.

Pentru a oferi acces cât mai facil la acestea, CTP a încheiat un parteneriat cu Google, în cadrul programului „Google Transit". Această aplicaţie pune împreună informaţia actualizată despre liniile şi programele de transport cu puterea de procesare a motorului de căutare.

Astfel, pentru a obţine indicaţii de orientare pentru deplasarea cu mijloacele de transport în comun din locaţia curentă sau dorită spre orice altă destinaţie selectată se poate începe căutarea atât din site, cât şi din Google Maps, direct pe telefonul mobil.

O facilitate nouă a site-ului o constituie posibilitatea de aderare la Buletinul cu noutăţi. Utilizatorul are posibilitatea să se aboneze la una sau mai multe linii şi va primi ulterior pe email notificări legate de modificările ce privesc linia respectivă: orarul, traseul, precum şi alte informaţii de interes.

Întrucât oraşul este în acest an Capitala Europeană a Tineretului, reprezentanţii CTP se aşteaptă la o creştere a numărului de turişti, motiv pentru care au pregătit şi versiunea website-ului în limba engleză. 

Comenteaza