Cu gunoiul în stradă. Câţi clujeni au fost amendaţi pentru depozitarea ilegală a deşeurilor

Cu gunoiul în stradă. Câţi clujeni au fost amendaţi pentru depozitarea ilegală a deşeurilor
De cele mai multe ori, pubelele din cartierele clujene sunt pline până la refuz, iar oamenii aruncă pe unde apucă şi obiecte voluminoase, care ajung să stea în stradă săptămâni în şir. Deşi numărul celor care săvârşesc astfel de fapte e mult mai mare, în acest an oamenii legii au acordat doar câteva zeci de sancţiuni.

Clujenii şi-au făcut un obicei din a arunca, alături de gunoiul menajer, obiecte voluminoase care nu sunt ridicate de firmele de salubritate. În cartierele din oraş, ghenele pentru deşeuri sunt pline ochi, iar în jurul lor tronează de la canapele şi uşi de dulap, până la crengi uscate sau BCA. Alţii aleg să îşi ducă gunoiul la marginea oraşului. Cu toate că numărul celor care recurg la astfel de practici este mult mai mare, în acest an doar 82 de persoane au fost surprinse în flagrant când aruncau obiecte de mobilier, deşeuri de la lucrările de construcții, îmbrăcăminte, resturi menajere etc. În total, aceştia au primit sancţiuni contravenționale în valoare de 123.000 lei, conform OUG 195/2005 rep și HCL 191/2009, fiind luate măsuri de curăţare a locurilor respective de către contravenienți sau cu persoanele asistate social."Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control protecţia mediului efectuează periodic activităţi specifice de depistare, identificare şi sancţionare a persoanelor fizice şi juridice care depozitează deşeuri de orice fel în zonele de agrement, spaţii verzi, liziera pădurii, terenuri aflate în apropierea locuinţelor, malul apelor etc.", menţionează reprezentanţii municipalităţii.

Alte 97 sancţiuni contravenţionale au fost acordate pentru neluarea măsurilor corespunzătoare de către cei responsabili în privinţa asigurării curăţării autovehiculelor la ieşirea din şantier, lipsa contractului de salubritate pentru spălarea carosabilului și neasigurarea măsurilor de protecție pentru prevenirea unor accidente sau poluarea aerului (plasă de protecţie, stropire cu jet de apă, tunel pe trotuar etc).

În acţiunile de control au fost vizate şi panourile publicitare amplasate ilegal. Mai exact, în cursul anului 2015, Poliţia Locală a acţionat în conformitate cu prevederile legale pentru identificarea, sancţionarea şi desfiinţarea mijloacelor publicitare, amplasate ilegal pe proprietăţi private şi domeniul public. Urmare a măsurilor dispuse, în acest an au fost desfiinţate 242 de mijloace publicitare, din care 15 mijloace publicitare amplasate pe domeniul public (pe cale administrativă) şi 227 de pe domeniul privat, respectiv 25 panouri publicitare şi 202 mash-uri, prisme, cuburi, firme luminoase etc.

Comenteaza