Cum merg lucrările la parcurile Observator și Feroviarilor. Boc: "În primăvară le veți vedea înfloritoare"

Cum merg lucrările la parcurile Observator și Feroviarilor. Boc: "În primăvară le veți vedea înfloritoare"

Lucrările de amenajare a parcurilor Observator și Feroviarilor au ajuns la un stadiu de finalizare între 90 -100%, a afirmat, vineri, primarul Emil Boc.

Administrația locală continuă să investească în extinderea și modernizarea spațiilor verzi din cartiere. Primarul Emil Boc a vorbit la Ziua Live despre stadiul lucrărilor la parcurile Zorilor și Feroviarilor.

"Toate sunt între 90 și 100% fază de lucru, sunt în fază de finalizare. Bineînțeles că acum nu poți să vezi eficiența lor iarna, la primăvară vă veți dea seama, dar lucrările administrative vor fi încheiate în această iarnă. La primăvară le veți vedea înfloritoare, atunci le veți vedea în adevărata lor splendoare", a spus Emil Boc, la Ziua Live.

Proiectul Parcului Observator, care se întinde pe o suprafață de 1,2 hectare, prevede amenajări peisagere, plantarea a 188 arbori și 244 arbuști pe lângă cei existenți, împrejmuire cu gard viu, precum și instalarea unui sistem de irigație.

În Parcul Feroviarilor lucrările presupun reamenajarea integrală a suprafeței de 5,3 ha. Amenajarea presupune un nivel ridicat de biodiversitate, oferind un cadru propice atât pentru floră cât și pentru faună temporară. Vegetația existentă formată din 180 de arbori a fost păstrată. Zona verde va fi suplimentată prin plantarea a 510 noi arbori cu balot și 30.458 exemplare vegetație de talie mică.

 

 

 

Comenteaza