Cum şi-au împărţit PNL, PSD şi UDMR sferele de influenţă în Consiliul Judeţean Cluj

Cum şi-au împărţit PNL, PSD şi UDMR sferele de influenţă în Consiliul Judeţean Cluj
Cele trei partide şi-au desemnat reprezentanţii în comisiile de specialitate, cele care vor decide cum se vor împărţi banii, care primării vor primi fonduri, ce proiecte vor fi finanţate din banii judeţului, ce soartă vor avea terenurile publice, dar şi ce şi unde se va construi.

În afară de şedinţele de plen reunit, activitatea consilierilor judeţeni se desfăşoară în comisiile de specialitate, şapte la număr, grupate pe principalele domenii de activitate. Luni, într-o şedinţă extraordinară a CJ Cluj, a fost stabilită componenţa acestor comisii pentru următorii patru ani.

Din comisia juridică, denumită comisia nr. 1, vor face parte Călin Tuluc şi Iuliu Sămărtean, de la PNL, Laura Pop şi Vladimir Mătuşan, de la PSD, şi Deak Ferencz, de la UDMR. Toţi cei cinci au studii juridice.

În comisia pentru buget-finanţe, denumită comisia nr. 2, vor activa Cristian Haiduc şi Giulian Groşan, ambii economişti, reprezentând PNL, Remus Lăpuşan, inginer, director de companie, şi Vasile Ilea, inginer, din partea PSD, şi Szőcs Endre, economist, din partea UDMR.

Comisia nr. 3 a CJ Cluj este cea de urbanism, a cărei componenţă este următoarea: Drăghici Dumitru, inginer, Gavrea Dan-Felician, inginer, Pop Ligia-Vasilica, specialist în comunicare, toţi trei de la PNL, Vasile Sălătioan, economist, PSD, şi Deak Ferencz, jurist, UDMR.

În comisia nr 4, de patrimoniu, plenul CJ Cluj i-a nominalizat pe Dorel Secară, inginer agronom, şi pe Marinel Andro, inginer, din partea PNL, pe Petre Pop, sociolog, pe Ariton Nati, economist, din partea PSD şi pe Enyedi Tamás, student, din partea UDMR.

Din comisia de sănătate, nr. 5, vor face parte reprezentantele PNL Mariana Leş, de profesie inginer chimist, şi Gabriela Gârboan, medic veterinar, reprezentanţii PSD Laurenţiu Oprea, economist, Alin Popovici, manager în turism, şi Keizer Robert, UDMR, inginer.

Comisia nr. 6, de educaţie, îi are în componenţă pe câţiva foşti şi actuali şefi ai inspectoratului şcolar judeţean. PSD l-a nominalizat pe Valentin Cuibus, actual inspector şcolar general, şi pe Ioan Bota, profesor. PNL are ca reprezentanţi în comisia de învăţământ pe Anca Hodorogea, fost inspector şcolar general, şi pe Marinela Marc, fost inspector şcolar adjunct, iar UDMR este reperezentat în această comisie de Balla Francisc, specialist în comunicare şi relaţii publice.

Ultima comisie de specialitate a forului administrativ judeţean este nr. 7, pentru agricultură. Aici, PNL i-a nominalizat pe Marius Bălaj, economist, pe Horia Simplicean, inginer, şi pe Ligia Pop. PSD îi va avea în această comisie pe Alexandru Vitan, militar pensionat, de profesie pilot-jurist, iar UDMR l-a desemnat pe Lőrinczi Zoltan-László, economist.

Preşedinţii comisiilor de specialitate vor fi aleşi, în baza algoritmului politic din consiliu, pe 22 iulie, la primele şedinţe de lucru ale acestora, care vor prefaţa şi prima reuniune ordinară a CJ.

Comenteaza