Foto Cum sunt cheltuiţi banii publici la Cluj? TOP licitaţii lansate de Primărie, cea mai mare fiind de 600 milioane lei

Cum sunt cheltuiţi banii publici la Cluj? TOP licitaţii lansate de Primărie, cea mai mare fiind de  600 milioane lei

Vreţi să ştiţi cum sunt cheltuiţi banii publici în România? Puteţi verifica pe platforma online Harta Banilor Publici (HBP) şi prin aplicaţia disponibilă pe Android şi IOS. Spre exemplu, în perioada 2008-2016, Primăria Cluj-Napoca a făcut 298 de achiziţii directe şi a lansat 1.509 licitaţii. Pe ce a plătit 600 milioane lei?

Exemplu: Primăria Cluj-Napoca

Poza noua 12.06.2018

Poza noua 12.06.2018

Poza noua 12.06.2018

 

 

"Harta Banilor Publici (HBP) a pornit din nevoia de a oferi utilizatorilor o interfață cât mai prietenoasă către achizițiile publice din România. Pană acum, pentru a analiza contractele publice ale unei instituții/companii, trebuiau parcurse fișiere mari în format CSV. Prin HBP ne orientăm mai mult către cetățenii obișnuiți, dar le ușurăm munca și celor care sunt experimentați în domeniu. Aceste rapoarte mari de pe data.gov.ro, fișierele în format CSV, au fost parcurse, corectate și transpuse într-o baza de date relațională, care acum însumează 13,731 de instituții publice, 72.897 de companii, 7.946.406 de achiziții directe și 893.003 de licitații din ultimii 10 ani din întreaga țară", transmite Inițiativa România.

Harta Banilor Publici listează toate instituțiile publice din țară pe o hartă Google şi permite accesarea tuturor contractelor pentru fiecare instituție. De asemenea, prin aplicație utilizatorii pot să caute companii, contracte sau instituții după nume și să listeze topuri și statistici relevante:

- evoluția numărului de contracte de achiziții publice (licitații + achiziții directe) per instituție/companie;

- evoluția valorii în RON a contractelor de achiziție publică (licitații + achiziții directe) per instituție/companie;

- posibilitatea de a filtra în funcție de data achiziției publice (licitații + achiziții directe), statistici legate de CPV.

Harta Banilor Publici este un proiect open-source, executat doar în regim de voluntariat, cu un buget de proiect minuscul (doar 2000 euro, reprezentând un premiu câștigat în 2017 într-o competiție internațională de proiecte civice). HBP poate fi scalată și pentru alte țări.

 

Comenteaza