Cum va arăta parkingul de pe Primăverii FOTO

Cum va arăta parkingul de pe Primăverii FOTO
Un nou parking suprateran va fi constuit în cartierul Mănăştur, mai exact pe strada Primăverii - colţ cu aleea Gârbău. Consiliul Local a aprobat în şedinta de joi, 16 iunie 2016, Planul Urbanistic de Detaliu în vederea construirii viitorului parking.

"Se va trece la realizarea studiului de fezabilitate şi la aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului, după care vom organiza licitaţia pentru proiectare şi cea pentru execuţia construcţiei", a precizat primarul Emil Boc.

Parkingul de pe Primăverii va avea o capacitate de 410 de locuri de parcare şi ar urma să fie finalizat în maximum 2 ani. Aproximativ 60 de garaje ale locuitorilor din zonă vor fi dezafectate, iar proprietarii, alături de alţi clujeni care deţin locuri de parcare acolo, vor avea parcări asigurate în viitorul parking.

Acest parking s-a aflat printre proiectele promise de primar în campania electorală. Şi nu este singurul. Boc a garantat că se vor construi un parking privat pe Avram Iancu, o parcare de două etaje a Bibliotecii Centrale Universitare, pe strada Clinicilor, respectiv o altă parcare, de 320 de locuri, în parteneriat cu Universitatea Babeş-Bolyai, în zona complexului studenţesc Hasdeu.

De asemenea, a afirmat că vor fi construite trei sau patru parkinguri în imediata apropiere a marilor bulevarde ale Clujului, pentru a scoate maşinile staţionate pe prima bandă de circulaţie.

Până una-alta, municipalitatea este restantă cu un parking tot în cartierul Mănăştur. Recent, primarul a anunţat că va fi reziliat contractul cu firma Construdava, care ar fi trebuit să termine de cel puţin un an parcarea etajată de la intersecţia străzilor Mehedinţi şi Negoiu.

Construdava, în care acţionară este o firmă a controversatului om de afaceri clujean Ioan Bene, condamnat recent la 3 ani şi 10 luni închisoare în dosarul de corupţie al fostului preşedinte al Consiliul Judeţean, Horea Uioreanu, se află în insolvenţă.

 

Comenteaza