Foto Cum va arăta podul peste Someș, din zona Oașului – Răsăritului, primul pas pentru bulevardul de Nord

Municipalitatea clujeana a prezentat proiectul pentru podul care va traversa râul Someșul Mic lângă gară, legând străzile Oașului și Răsăritului. Este primul pas pentru realizarea bulevardului auto Nord, un drum patru benzi, care să lege gara de zona IRA și aeroport.

Asocierea FREYROM (Leader),PROCONS GROUP,INTEGRATED ROAD SOLUTIONS SRL,COSTIN SI VLAD BIROU DE PROIECTARE SRL va primi 22,7 milioane de lei (fără taxa pe valoarea adăugată), fonduri bugetare, pentru realizarea podului. Firma din București execută lucrări speciale de construcții din 1996, iar printre lucrările contractate în ultimii ani se număra reabilitarea unui pod de la Cernavodă sau crearea unui sistem de undă verde pentru tramvaiele din Oradea. Execuția propriu-zisă a podului ar urma sa inceapa in luna mai, si ar urma să dureze 21 de luni.

Podul, cu o suprastructură metalică, va avea o lungime de 57,90 m, o lățime de 26 m, două piste de biciclete și două trotuare. Construirea podului și amenajarea intersecțiilor aferente vor contribui la fluidizarea traficului auto și la posibilitatea realizării unor activități economice și recreative în parcurile din zonă.

În prezent, arată reprezentanții primăriei, legătura între zona industrială Clujana și Piața Gării se face peste poduri aflate la distanțe destul de mari, ajungându-se astfel ca traficul să se intensifice pe artere rutiere care deservesc alte zone, oricum aglomerate.

Comenteaza