Cum va schimba un ansamblu imobiliar de pe Traian circulația în zonă

Cum va schimba un ansamblu imobiliar de pe Traian circulația în zonă

Comisia de sistematizare a circulației a discutat în ședința de azi modul în care vor fi reorganizate circulațiile pe strada Traian și străzile adiacente prin ridicarea unui ansamblu imobiliar aici.

Este vorba despre proiectul imobiliar al celor de la Doralex pe strada Traian 40-42 și 44-46 care va aduce în viitor schimbări importante și în circulațiile de aici. Proiectanții au venit cu noi propuneri în comisie. Astfel, proiectul a fost redus ca dimensiuni și funcțiuni astfel că și numărul de locuri de parcare necesare este mai mic.

Proiectantul a arătat că se propune asigurarea unui număr de 58 de locuri de parcare cu acces public în plus față de cele din cadrul ansamblului imobiliar și se impune inversarea unor sensuri de circulație pe artere ca Petrovici sau Haiducului. De asemenea prin simulările făcute în cadrul studiului de trafic rezultă că în acest fel se reduce și încărcarea de trafic în zonă de la 122 la 101.

”E un model de bune practici”, a spus primarul Emil Boc referitor la soluțiile propuse de proiectanți.

Șefa Serviciului Circulație, Mirela Mărincean a sistematizat schimbările propuse:

”În ce privește parcările ei amenajează 234 locuri, din care 176 locuri pentru imobilele lor și diferența, de 58 de parcări, vor fi cu acces public. În ce privește reorganizarea circulației în zona, pe strada Traian sensul unic va fi inclusiv între D. Bărceanu și E. Petrovici, desființarea locurilor de parcare pe acea porțiune de pe Traian pentru a face o bandă dedicată de autobuze spre Podul Traian. În ce privește inversarea sensurilor de circulație, aici va fi o inversare de sens pe strada Petrovici cu păstrarea parcărilor, o inversare de sens pe strada Haiducului, și sens unic pe Decebal pe segmentul între Petrovici și Haiducului, cu sens de mers spre gară”.

Proiectul a primit avizul comisiei de circulație, urmând a fi discutat în această formă la Comisia de Urbanism.

Comenteaza