Dan Şova, la Cluj: "Negocierile cu Bechtel se termină în aprilie"

Dan Şova, la Cluj:
Ministrul Dan Şova spune la Cluj că în aprilie negocierile cu constructorul Autostrăzii Transilvania se vor încheia, indiferent dacă se ajunge sau nu în instanţă cu acesta.

Ministrul Şova a precizat că a reuşit să plătească datoriile către Bechtel, firma care se ocupă de lucrările la Autostrada Transilvania. "Din păcate guvernul Boc ne-a lăsat o datorie de 650 milioane de euro. E foarte greu să faci lucruri mari când ai o astfel de datorie, dar vom încerca să rezolvăm toate problemele pe care le avem de soluţionat. În privinţa Bechtel ne aflăm în plină negociere. Le-am plătit o datorie de 5 milioane de euro şi urmează să ne punem de acord cu privire la despăgubirile pe care le cer pentru a fi dispuşi să renunţe la contractul de autostradă", a spus Dan Şova.

Acesta a spus că până în 30 aprilie negocierile cu Bechtel se vor închide indiferent daăc se va ajunge sau nu în instanţă cu constructorul autostrăzii.

El a precizat că vor găsi soluţii pentru a continua lucrările la autostradă şi a construi o legătură între centura Vâlcele - Apahida şi autostradă şi a adăugat că se caută variante pentru finanţarea drumului expres Sebeş - Turda.

Comenteaza