De ce metroul o ia la Cluj înaintea centurii metropolitane? Boc dă vina pe Drulă

De ce metroul o ia la Cluj înaintea centurii metropolitane? Boc dă vina pe Drulă
| Foto: Mediafax - Octav Ganea

Faptul că proiectul metroului clujean va fi implementat imediat, beneficiind de finanţare prin PNRR, iar centura metropolitană a rămas pe dinafară de la finanţarea PNRR, e "meritul" lui Drulă, spune Emil Boc. 

Un consilier local clujean a declarat că fostul ministru de la Transporturi, Cătălin Drulă, i-ar ficomunicat la un moment dat că a lăsat autorităţilor locale decizia de a alege care să fie priorităţile în privinţa investiţiilor în metrou şi centura metropolitană.  

Chiar în ultima ședință a Consiliul Local, edilul Clujului a fost acuzat de un reprezentant USR că a scos din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), proiectul ce viza finanțarea centurii metropolitane a Clujului,  Proiectele cel mai rapid fiinanţate sunt cele din PNRR, şi astfel proiectul metroului se află în faţa centurii metropolitane, pe care mulţi clujeni o consideră de fapt prioritară.  

Emil Boc a declarat la ZIUA LIVE că "nu a existat şi nu există o altă abordare decât cea a susţinerii tuturor proiectelor de infrastructură pentru Cluj. Centura Metropolitană este un proiect fanion major al Clujului, nu este pus acest proiect nici în spate, nici la urmă, este proiect prioritar şi ne-am fi dorit să fie finanţat cu maximă urgenţă prin PNRR.

S-a decis de către ministrul Drulă în urma vizitei lui la Bruxelles ca doar proiectele care ţin de Autostrada Moldovei şi în special de autostrăzi, şi repet, eu nu sunt absurd, avem nevoie şi de Autostrada Moldovei e necesară în această ţară, dar eu credeam că şi centurile se pot încadra în cadrul proiectelor verzi pentru că, pe de-o parte scot din oraş foarte multe maşini şi diminuează poluarea şi asta e dimensiunea verde a unui proiect pentru centura metropolitană. Această centură metropolitană a Clujului are şi piste de biciclete o altă componentă care ţine de dimensiunea verde.

De ce n-a reuşit să îi convingă domnul minustru Drulă pe cei de la Bruxelles, să îl întrebaţi pe domnia sa. Dar faptul că au fost scoase din PNRR, repet, îi aparţine această decizie. Nu a existat niciun acord instituţuinal cu privire la "să facem asta şi să nu facem cealaltă". Nu, pentru că noi în egală măsură am lucrat la toate proiectele. După cum vedeţi toate sunt acum în prag de finalizare a documentaţiei şi de implementare", a transmis Emil Boc, întărind că aceste lucruri au fost discutate şi în ultima şedinţă de Consiliu Local.  

 

Comenteaza