De ce miroase urât în Cluj? Boc: “E prețul pe care-l plătim pentru faptul că nu am rămas cinci ani cu gunoaiele în stradă”

De ce miroase urât în Cluj? Boc: “E prețul pe care-l plătim pentru faptul că nu am rămas cinci ani cu gunoaiele în stradă”
| Foto: arhivă

Primarul spune că mirosul de gunoi din oraș provine de la deșeurile care, timp de cinci ani, au fost depuse la rampa temporară, acesta fiind “prețul pe care trebuie să îl plătim pentru faptul că nu am rămas cu gunoaiele în stradă”.

Clujenii se plâng că, de câteva zile, orașul duhnește a gunoi. Emil Boc spune că mirosul provine de la deșeurile care se transferă de pe rampa temporară în noul depozit, acesta fiind “prețul pe care trebuie să îl plătim pentru faptul că nu am rămas cu gunoaiele în stradă” în ultimii cinci ani.  

„Ați primit răspunsul oficial pe care și Consiliul Județean, și Regia de Administrare a Domeniului Public l-au transmis, mi l-au comunicat și mie. Odată cu deschiderea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor, există obligația ca deșeurile de pe rampa temporară unde s-au depus timp de cinci ani gunoaie să fie transferate în noul depozit.

A fost o combinație nefericită de mai mulți factori, în primul rând atmosferici, pe de altă parte cantitatea destul de mare transferată și care a generat această situație extrem de neplăcută. Este prețul pe care trebuie să îl plătim pentru faptul că nu am rămas cu gunoaiele în stradă din 2015 în 2020. Noi nu am avut unde duce gunoaiele 5 ani de zile, a trebuit să găsim acele soluții temporare pentru a duce gunoaiele din stradă într-un loc autorizat”, a explicat primarul Emil Boc.

Edilul spune că a discutat cu factorii autorizați ca, pe viitor, aceste transferuri de deșeuri "să se întreprindă limitat și ținând cont de condițiile atmosferice care nu favorizează transmiterea mirosului" și a precizat că autoritățile sunt sensibilizate și „încearcă să diminueze” impactul negativ provocat.

„Am discutat și eu cu factorii autorizați și am convenit ca pe viitor aceste măsuri să se întreprindă limitat și ținând cont de condițiile atmosferice care nu favorizează transmiterea mirosului determinat de transferul acestei cantități de deșeuri pe care am depus-o cinci ani, timpul în care nu am avut un depozit definitiv. Acum este ultima etapă; evident, autoritățile sunt sensibilizate, știu ce au de făcut să diminueze acest impact negativ și sper că deja se simte acest lucru prin îmbunătățirea calității aerului”, a precizat Emil Boc.

Comenteaza