De ce nu intră Cluj-Napoca în carantină? Explicația lui Boc

De ce nu intră Cluj-Napoca în carantină? Explicația lui Boc
cluj panorama

Edilul Clujului a explicat la ZIUA LIVE de ce nu a intrat Cluj-Napoca în carantină, nici când incidența cazurilor cu coronavirus a trecut de pragul de 9 la mie și nici acum, când se apropie de pragul de 7.

Întrebat la ZIUA LIVE cum îi răspunde primarului Timișoarei, Dominic Fritz, care a întrebat de ce Cluj-Napoca nu intră în carantină, având în vedere incidența ridicată la care a ajuns municipiul, Emil Boc a replicat că "Clujul are resurse să reziste și să coboare rata fără carantină" și că el nu se uită "în grădina celuilalt".

"Eu nu mă uit în grădina celuilalt, eu mă uit în grădina noastră! Noi am făcut ceea ce trebuie și într-adevăr, noi am avut rata de infectare de 9 la mie și atunci ni se cerea «carantinați, carantinați» și împreună cu domnul prefect Abrudean, de la acea vreme, am spus: Clujul are resurse să reziste și să coboare rata fără carantină și s-a demonstrat. S-a coborât de la 9, la 3,5 pe vremea aceea. A apărut acum valul trei care din nou a adus un pic de creștere. (...) Nu mă interesează ce au făcut la Timișoara că nu cunosc particularitățile. Pe noi ne interesează ce facem aici, la Cluj, pentru că obiectivul este să trecem de pandemie cu cât mai puține probleme în spitale și cu economia deschisă, atât cât este cu putință", a declarat primarul Emil Boc, vineri, la ZIUA LIVE.

Boc a precizat și care sunt "avantajele" Clujului care i-au permis să ocolească carantina. 

"Clujul prin avantajele pe care le are și anume unități medicale de elită, un corp medical absolut dedicat. Un ecosistem medical și administrativ care lucrează mână în mână. Echipa domnului Moisescu face, vă spun, niște eforturi extraordinare la Direcția de Sănătate Publică, împreună cu întreg ecosistemul medical, toate spitalele, prefectul, cu administrațiile locale și județene, astfel încât fiecare să le dăm mână, să facem ce putem fiecare, să mai deschidem un centru de vaccinare, să mai aducem niște paturi ATI, directorii de spitale să colaboreze între ei. (...) Colaborarea de elită, medicii și populația care are un grad de cunoștință civică mult mai ridicat decât în alte părți și care se materializează în rezultate concrete - numărul mare de vaccinări făcut deja la Cluj, numărul mare de persoane care s-au vaccinat în afara Clujului, deși sunt cetățeni ai Clujului și cu domiciliul aici și numărul mare pe lista de așteptare. Asta arată că avem acest ecosistem care ne permite să gestionăm situația", a explicat Boc.
 
 

Comenteaza