De ce nu s-a mişcat un deget pentru parking-ul de pe Negoiu, în Mănăştur

De ce nu s-a mişcat un deget pentru parking-ul de pe Negoiu, în Mănăştur
Devierea reţelelor electrice de sub viitorul parking din Mănăştur, unde ziuadecj.ro a arătat că nu s-a mişcat un deget tot anul, a fost avizată de Electrica Distribuţie joi, săptămâna trecută.

Electrica Distribuţie Transilvania arată pentru ziuadecj.ro că avizul tehnic de amplasament a fost cerut de către Primărie în 7 martie. O săptămână mai târziu Electrica a avizat nefavorabil documentaţia, "pentru că în zonă există reţele electrice subterane, care trebuie deviate", spune purtătorul de cuvânt Andrada Goia. În 31 iulie 2013 Construdava a depus o solicitare pentru întocmirea unei fişe de soluţie de deviere a reţelelor. Aceasta a fost avizată joi, în 8 august. "Urmează ca un proiectant de specialitate să realizeze documentaţia tehnică pentru devierea respectivelor reţele", spune Goia. Devierea reţelelor va fi efectuată la cererea constructorului parking-ului de o firmă avizată de Agenţia Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) şi va fi recepţionată de către Electrica.

Devierea reţelelor de energie electrică este responsabilitatea celui care generează modificarea, care suportă şi costurile aferente, spune Goia. După  ce se achită tariful de deviere, Electrica eliberează în cel mult 30 de zile un aviz de racordare la reţea.

Amintim, lucrările la viitorul parking de pe Negoiu nu au început încă, deşi Emil Boc anunţa în vara anului trecut că acesta va fi dat în folosinţă în acest an.

Comenteaza