Gargara lui Boc. În decembrie: "în primăvară încep lucrările la parking-ul de pe Negoiu"

Gargara lui Boc. În decembrie:
La opt luni de la semnarea contractului, parking-ul de pe Negoiu, din cea mai aglomerată zonă a Clujului, rămâne o himeră. În tot acest interval aici nu a fost întoarsă nicio piatră. Primarul Boc spunea anul trecut că lucrările încep în primăvară.

Contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor a fost semnat în 5 decembrie anul trecut.
Constructorul parking-ului, ce va avea 376 locuri de parcare în demisol, parter şi cinci etaje, este asocierea Construdava - ICCO Braşov SRL. Asocierea a ofertat 6,5 milioane de lei, în vreme ce, spre comparaţie, Con-A Sibiu a propus 14 milioane de lei. Contractul de proiectare şi execuţie are o durată de doi ani - adică, dacă lucrările vor începe mâine, acestea trebuie să fie terminate în 17 luni.

Indicatorii tehnico-economici ai parking-ului au fost aprobaţi de Consiliul Local în decembrie 2011. Descarcă din ataşament Hotărârea de Consiliu Local cu toate datele

Declaraţiile lui Boc:

  • 16 august 2012, la inaugurarea parking-ului de pe Mehedinţi: "Ne aflăm în fază de evaluare a licitaţiei pentru proiectare şi execuţie, anul viitor va fi şi acela construit şi dat în folosinţă oamenilor din Mănăştur".

 

  • 6 decembrie: "Pe perioada iernii se face proiectarea, iar din primăvară încep lucrările la parking-ul de pe Negoiu. E un calvar într-adevăr, în momentul de faţă, pe Mehedinţi şi pe străzile adiacente".


Acum Primăria spune că lucrările au fost blocate de câteva reţele de energie electrică. "Urmează să fie emisă dispoziţia de începere a lucrărilor", spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Oana Buzatu, "însă numai după finalizarea părţii de avizare de la companiile de reţele, care trebuie să dispună modalităţile de deviere a acelor reţele care se află pe parcelă şi interferează cu construcţia. În acest moment se aşteaptă un astfel de deviz de la Electrica SA". Acest deviz ar urma să fie primit "zilele acestea", adaugă ea.

Dacă credeţi că subiectul e unul derizoriu, e bine de ştiut că parking-ul se află în cea mai aglomerată zonă a oraşului, strada Mehedinţi, despre care ziuadecj.ro a arătat că e cea mai densă din oraş, cu o populaţie de aproximativ 10.000 de locuitori - şi cu parcări gândite în sistemul "un loc de parcare la fiecare zece apartamente". Singura măsură luată în zonă pentru decongestionarea traficului, de către Primărie, a fost până acum construcţia unui parking modest, cu puţin peste 100 de locuri.

UPDATE 12 august

Electrica Distribuţie Transilvania arată pentru ziuadecj.ro că avizul tehnic de amplasament a fost cerut de către Primărie în 7 martie. O săptămână mai târziu Electrica a avizat nefavorabil documentaţia, "pentru că în zonă există reţele electrice subterane, care trebuie deviate", spune purtătorul de cuvânt Andrada Goia. În 31 iulie 2013 Construdava a depus o solicitare pentru întocmirea unei fişe de soluţie de deviere a reţelelor. Aceasta a fost avizată joi, în 8 august. "Urmează ca un proiectant de specialitate să realizeze documentaţia tehnică pentru devierea respectivelor reţele", spune Goia. Devierea reţelelor va fi efectuată la cererea constructorului parking-ului de o firmă avizată de Agenţia Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) şi va fi recepţionată de către Electrica.

Etichete
Comenteaza