Video De fiecare dată când ies din casă trebuie să facă slalom prin noroi, printre sute de gropi

Strada W. A. Mozart decupată parcă din solul lunar, se află la mai puțin de un kilometru distanţă de centrul orașului Cluj-Napoca.

Drum rezidenţial pavat cu cratere. Zeci de familii care locuiesc într-un cartier nou din Cluj-Napoca nu sunt sigure dacă s-au mutat la oraș sau... pe Lună.

De fiecare dată când ies din casă trebuie să facă slalom prin noroi, printre sute de gropi. Pe o porțiune de 50 de metri sunt peste 100, iar de asfalt nici nu se mai pune problema.

Deşi e situată într-un cartier rezidenţial, strada W. A. Mozart din Cluj-Napoca arată mai ceva ca după un bombardament. Cei care se încumetă să o traverseze fără o mașină de teren pot fi considerați, pe bună dreptate, curajoși.

Strada, inițial privată, a fost amenajată în urmă cu 11 ani. Locuitorii au decis să o cedeze Primăriei Cluj-Napoca, atunci când au aflat că este singura modalitate prin care va putea fi reparată. În zadar, însă. Au rămas și fără stradă și cu cele peste 100 de gropi.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca spun că de vină pentru starea drumului este blestemata birocraţie.

Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca: „Este de cel puțin șase ani în această situație și a durat procedural câțiva ani. Abia anul acesta am reușit să cadastrăm strada și urmează să iasă extrasul de carte funciară și va intra în modernizare în anul acesta pentru că deja am demarat procedurile de autorizare.”

Autoritățile locale promit să îl plombeze imediat ce vremea le va permite.

Sursa: digi24

 

Comenteaza