Delegaţie de la Banca Mondială la Cluj. Ce a controlat FOTO

Delegaţie de la Banca Mondială la Cluj. Ce a controlat FOTO
O delegaţie a Băncii Mondiale s-a întâlnit astazi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu. Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean, membrii delegaţiei au fost puşi la curent cu proiectele de investiţie pe care le are în derulare administraţia judeţeană.

Vizita delegaţiei Băncii Mondiale în judeţul Cluj s-a derulat în cadrul memorandumului de înţelegere semnat cu Guvernul României, ce vizează pachetul de cinci proiecte semnate deja cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Cele cinci proiecte implică o analiză a sistemului de dezvoltare urbană în România, a sistemului de dezvoltare spaţială, o analiză a polilor de creştere, o analiză a aparatului funcţional al Programului Operaţional Regional precum şi o analiză a dificultăţilor întâmpinate de comunităţile marginalizate din România.
În sensul acesta, preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, s-a întâlnit cu specialişti Băncii Mondiale, din domeniul eficienţei energetice şi al dezvoltării sociale. La întâlnire au participat şi directorii din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean, directorul Companiei de Apă Someş şi cel al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj. Membrii delegaţiei Băncii Mondiale şi-au exprimat interesul faţă de programele prioritare ale Consiliului Judeţean. Preşedintele Horea Uioreanu le-a prezentat principalele proiecte de dezvoltare aflate în curs de derulare, precum Spitalul Regional de Urgenţă, reabilitarea şi modernizarea drumurilor judeţene, sistemul de management integrat al deşeurilor, extinderea parcurilor industriale administrate de Consiliul Judeţean prin intermediul TETAROM, dezvoltarea şi modernizarea aeroportului clujean. „Toate aceste proiecte au scop dezvoltarea economico-socială a judeţului, creşterea calităţii vieţii şi a nivelului de bunăstare a comunităţii întregului judeţ, subliniind necesitatea identificării soluţiilor optime prin intermediul cărora, cu sprijinul Guvernului României, judeţul Cluj să beneficieze de expertiza şi de resursele Băncii Mondiale", a transmis Uioreanu.

În cadrul întâlnirii au fost abordate şi problemele referitoare la politica generală de dezvoltare economico-socială a judeţului Cluj, precum şi a proiectelor cu finanţare europeană. Uioreanu le-a solicitat reprezentanţilor Băncii Mondiale asistenţă de specialitate, în vederea consolidării capacităţii de formulare a strategiilor, de planificare a proiectelor, precum şi de elaborare şi implementare a lor. "Întâlnirea de astăzi (ieri, n. red.) reprezintă pentru noi un bun prilej de a crea noi oportunităţi de colaborare, în special în domeniul investiţiilor şi cel al absorbţiei fondurilor europene. Sperăm astfel ca, în urma stabilirii acestei punţi de legătură cu reprezentanţii Băncii Mondiale, vom beneficia la nivel judeţean de consultanţa şi sprijinul experţilor acestei prestigioase instituţii" a declarat Uioreanu.

 

Comenteaza