Deşeuri ilegale la Para Rât VIDEO

Deşeuri ilegale la Para Rât VIDEO
Sute de mii de tone de deşeuri au fost depozitate ilegal la Pata Rât, susţine preşedintele Consiliului Judeţean. Horea Uioreanu spune că nu poate demara licitaţia pentru închiderea ecologică a rampei şi cere Primăriei să plătească debarasarea de gunoiul depozitat în plus. De cealalta parte primarul Emil Boc spune că municipalitatea a predat rampa către Consiliul Judeţean şi că nu trebuie să contribuie la ecologizare.

Rampa de gunoi de la Pata Rât ar fi trebuit închisă încă din 2010, potrivit normelor de mediu în vigoare. Atunci, primăria a permis administratorului rampei amenajarea unei alte platforme provizorii, pe care însă Garda de Mediu nu a autorizat-o. Acum, preşedintele Consiliului Judeţean spune că s-au depozitat ilegal 200.000 de tone de deşeuri care cresc costurile de ecologizare la închiderea rampei.

"S-au depozitat undeva la 200.000 de tone ilegal, chestie anuntata la primarie si demersul nu a primit raspuns. ne incurca cand vor trebui inchise ecologic aceste rampe inseamma cheltuieli suplimentare iar lucru acesta trebuie sa plateasca cine a castigat milioane nu din bani publici inchiderea unii sa castige bani si altii sa cheltuie", a spus Horea Uioreanu.

Administratorul rampei spune că, în contextul în care la Pata Rât s-au depozitat în timp peste 100 miliarde de metri cubi de deşeuri, catitatea de 200.000 de tone nu este semnificativă şi că ar trebui suportată de toate primăriile oraşelor din judeţ.

Primarul Emil Boc a precizat că municipalitatea nu mai are responsabilitate.

"Noi am transferat acest amplasament la Consiliul Judeţean. Acesta are responsabilitatea să închidă această rampă şi să ecologizeze amplasamentul. Nu mai este problema noastră", a spus primarul Emil Boc.

Rampa de gunoi trebuie ecologizată până la finalizarea noului centru de management al deşeurilor, care, potrivit conducerii Consiliului Judeţean, trebuie finalizat până la sfârşitul anului.

Reporter: Alin Golban
Operator: Rareş Râşnoveanu

 

Comenteaza