Detalii despre un nou parc industrial în Cluj. Cât costă şi câte locuri de muncă se vor crea

Detalii despre un nou parc industrial în Cluj. Cât costă şi câte locuri de muncă se vor crea
Şeful Consiliului Judeţean (CJ) Cluj a prezentat la Câmpia Turzii proiectul noului parc industrial Tetarom, pentru care au fost făcuţi deja primii paşi şi primele analize.

Costurile totale pentru realizarea parcului industrial de la Câmpia Turzii se ridică la 12 milioane de euro. Acesta va fi singurul parc industrial care va fi realizat de CJ Cluj în acest mandat, din cauza costurilor ridicate, a precizat şeful judeţului.

„Rata şomajului în Câmpia Turzii este de 6%, aproape dublu faţă de media judeţului, acest lucru ne preocupă. Prin această investiţie ajutăm comunităţile din Câmpia Turzii şi Luna cu noi locuri de muncă care vor fi create.

Amplasamentul pus la dispoziţie de primăria comunei Luna este foarte bun, se află la 3 km de Autostrada Transilvania, la 1 km de E60, la 53 km de aeroportul din Cluj şi la 48 de km faţă de cel din Târgu-Mureş", a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

În opinia reprezentanţilor CJ Cluj, acest parc industrial ar urma să genereze, conform experienţei parcurilor industriale din judeţ care funcţionează deja, investiţii noi de 200 de milioane de euro şi 5.000 de locuri de muncă. Aceştia au precizat că există deja cereri din partea investitorilor pentru a veni în parcurile industriale ale Clujului.

Comenteaza