Dezbatere publică pe tema celui mai nou cartier din Cluj

Dezbatere publică pe tema celui mai nou cartier din Cluj

Patru noi cartiere ar urma să se contureze în Cluj-Napoca în viitorul apropiat, însă pentru cel de talia Mănăşturului se fac paşi concreţi. Edilul Emil Boc vrea să fie "să fie un model de referinţă pentru România". Până atunci, clujenii sunt însă invitaţi la o dezbatere publică pe tema cartierului Sopor. 

În cadrul întâlnirii, programată joi, 31 ianuarie, de la ora 17:00, la Centrul de Cultură Urbană Casino, se va discuta despre reglementările urbanistice pentru zona Sopor, care vor sta la baza temei de concurs de proiectare pentru găsirea celei mai bune strategii de urbanizare. 

Aplicaţie pentru terenurile din Sopor 

Totodată, Primăria Cluj-Napoca pune la dispoziția proprietarilor de terenuri din zonă un instrument care le permite să își identifice parcela pe care o au în proprietate. Aplicația poate fi accesată AICI!  Prin intermediul aplicației, până în 28 februarie, aceștia sunt invitați să completeze un chestionar prin care pot să formuleze propuneri cu privire la funcțiunile și utilizările pe care le doresc pentru terenurile pe care le au în proprietate. Toate propunerile vor fi atent analizate de către echipa de proiect.

Primăria a publicat, la finalul lui 2018, planșa cu PUZ pentru cartierul Sopor, care se întinde pe 250 ha. Acesta urmează să devină subiectul unui concurs de soluții internaţional, iar premiile puse la bătaie însumează peste 3 milioane de lei (premiul I (contractul de proiectare) - 2.800.000 lei fără taxa pe valoarea adăugată, premiul II - 120.000 lei şi premiul III - 70.000 lei). Mai multe detalii, AICI! 

Extinderea Clujului, prioritară în 2019. Alte noi cartiere: Borhanci, Lomb şi Valea Gârboului

În corelare cu proiectele de mobilitate (centura metropolitană, tren regional şi metrou), prioritară pentru municipalitate este şi extinderea rezidenţială a Clujului, însă după un set de reguli. Primarul Boc a vorbit, la început de 2019, despre noile cartiere Sopor, Borhanci, Lomb şi Valea Gârboului. Mai multe detalii, AICI! 

Comenteaza