Dezbatere publică pentru un parc de 2,5 ha pe Canalul Morii: "Vom demola gardul de la parcul Rozelor"

Dezbatere publică pentru un parc de 2,5 ha pe Canalul Morii: "Vom demola gardul de la parcul Rozelor"

Municipalitatea îi aşteaptă pe clujeni la o dezbatere privind amenajarea unei suprafețe situate de o parte și de alta a Canalului Morii, în zona parcului Rozelor din cartierul Grigorescu. 

Dezbaterea publică având ca temă „Amenajarea spațiului verde în zona Canalului Morii – tronson Parcul Rozelor” va avea loc joi, 31 octombrie 2019, de la ora 17.00, la clădirea Casino din Parcul Central „Simion Bărnuțiu”.

Suprafaţa de teren vizată este una de 2,5 hectare, care este împărţită între Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, Apele Române şi USAMV. Municipalitatea urmăreşte amenajarea pe acest teren a unui parc modern cu grădină urbană.

"Ne propunem să avem un protocol interinstituţional pentru a putea amenaja acest spaţiu verde. Vom amenaja alei pietonale, iluminat public cu tehnologie LED, mobilier urban specific parcurilor urbane, vom demola gardul de la parcul Rozelor, dinspre Canalul Morii, astfel încât să avem o suprafaţă coerentă de spaţii publice verzi. De asemenea, pe amplasament sunt în acest moment trei zone cu grădini şi încercăm să păstrăm una din zone, să o amenajăm şi să îi dăm destinaţia de grădină urbană. Vom prezenta în cardul dezbaterii studiul de fezabilitate şi proiectul întocmit de firma Planwerk", a declarat pentru ZIUA de Cluj Ovidiu Cîmpean, director de dezvoltare al Primăriei Cluj-Napoca.

Mai multe detalii despre proiect găsiți pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, aici.

Comenteaza