Diferit, în întârziere la primul tronson din Piața Blaga. Primarul: "Am ieșit cu chitanțierul pe stradă"

Diferit, în întârziere la primul tronson din Piața Blaga. Primarul: "Am ieșit cu chitanțierul pe stradă"
| Foto: Facebook/Emil Boc

Firma clujeană de construcții Diferit nu a respectat termenul de 20 iunie pentru finalizarea lucrărilor la primul tronson din Piața Blaga până la strada Avram Iancu. Primarul Emil Boc spune că deja se aplică penalități.

”Am ieșit cu chitanțierul pe stradă deja. Ce frumos e să stai la primărie și să îți curgă în fiecare zi câte 1.000 de lei fără să faci nimic! Din 21 iunie, de când a expirat termenul pentru finalizarea tronsonului din Piața Blaga până la Avram Iancu, un tronson mic, aplicăm penalități de întârziere.

E vorba de firma Diferit care nu știu ce motive a invocat, că nu a primit piatră, că nu știu ce, dar cert este că nu-i gata. M-am uitat pe contract și se aplică penalități de întârziere pentru acel tronson referitor la termenul intermediar de finalizare. Termenul a fost 20 iunie, deci din 21 iunie echivalentul a 1.000 lei/zi.

Când ei vin cu deconturile de cost, banii aceia nu se plătesc, pleacă în bugetul primăriei. Nu termină, atâtea zile vor fi penalizați. Fac treabă, îi aplaudăm, nu fac, scoatem chitanțierul. Pe nervii clujenilor se fac aceste lucrări, așa că acolo, până nu termină, 1.000 lei/zi curg la primărie” a spus Emil Boc, la ZIUA LIVE.

Primarul a precizat că se urmăresc cu aceeași atenție și celelalte șantiere din oraș. ”Sigur că urmărim termenele și pe celelalte șantiere, scuarul CEC, Emile Zola, Ferdinand, unele mai aproape, altele în 15 august, termene cu Napoca, Petru Maior în septembrie. Sunt termene asumate prin contract. Aplicăm contractul”, a spus Boc.

El a subliniat că nu se face rabat la calitatea lucrărilor. ”La punctul 2 avem calitatea. Ce nu se face de calitate se reface pe cheltuiala lor. I-am felicitat pentru ce s-a făcut pe Regele Ferdinand, o lucrare de calitate, inclusiv marcajele, dar au fost și câteva zone pe care nu le-am acceptat la recepție, în zona Muzeului Farmaciei la 20 m. Le-am atras atenția, l-au refăcut. Îi felicităm unde sunt în grafic, unde nu, aplicăm legea”.

Comenteaza