Diplome, urlete, medalii, scandal şi pupături pentru noua pistă

Diplome, urlete, medalii, scandal şi pupături pentru noua pistă
Uioreanu le-a înmânat consilierilor medalii şi diplome pentru că au sprijinit proiectul noii piste a aeroportului. El i-a lădudat pe toţi cei care au trecut pe la preşedinţia Consiliului Judeţean, dar a ţinut să-l atace pe primarul Emil Boc.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, a urlat când i s-a solicitat să-i aducă mulţumiri şi primarului Emil Boc pentru susţinerea proiectelor Clujului. Acesta le-a transmis consilierilor judeţeni ai PDL că Boc îşi arogă merite pentru investiţii la care nu a contribuit cu nimic şi a oferit ca exemplu parcul de lângă Iulius Mall. În opinia sa, Boc nu are de ce să fie felicitat, pentru că nu a contribuit cu nici un leu la aeroport. Toţi preşedinţii de Consiliu Judeţean şi consilierii deopotrivă au fost felicitaţi pentru inaugurarea noii piste a jeroportului. Uioreanu le-a împărţit diplome, medalii şi pupături.

Inaugurarea celor 2.100 de metri din pista aeroportului, prevăzută la 3.500 de metri, este considerat un moment istoric la Cluj. Liderul Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, s-a felicitat împreună cu colegii săi, cu care şi-a strâns mâinile şi s-a pupat, a împărţit diplome de merit dar şi medalii. „Trebuie să fim mândri cu ceea ce se va întâmpla, mâine, la aeroport. Această nouă pistă va ajuta Clujul să devină un adevărat pol în domeniul aeroportuar. Vreau să vă felicit şi să vă înmânez aceste medalii, pentru că le meritaţi. Şi nu numai dumneavoastră vreau să vă mulţumesc ci şi tuturor celor care au trecut la conducerea Consiliului Judeţean şi care au făcut posibilă demararea acestei investiţii. Este vorba despre fostii preşedinţii Alin Tişe, Marius Nicoară, Şerban Graţian, Ioan Rus, Romulus Constantinescu, vicepreşedintele Kerekes Sandor şi arhitectul Radu Spânu", a comentat Horea Uioreanu. Consilierul PDL, Mariana Leş, i-a sugerat lui Uioreanu să-l felicite şi pe primarul Emil Boc, cel care a contribuit la majoritatea proiectelor de dezvoltare a Clujului. „Emil Boc este primar, a fost şi premier, a contribuit imens la dezvoltarea oraşului, cred că se cuvine să fie şi el amintit şi felicitat, dacă tot aţi pornit cu împărţirea de medalii", a comentat Mariana Leş.

Uioreanu s-a inflamat puternic şi a acuzat-o pe colega din PDL că-i strică momentul. „Ce a făcut Boc pentru aeroport ca să-i mulţumesc? El să nu se laude că a făcut ceva pentru că n-a făcut nimic. Şi l-a Iulius Mall a început să se laude că el a făcut, că a aranjat, în condiţiile în care contribuţia sa a fost zero în proiectul acela. Eu am vrut aici să amintesc contribuţia celor care chiar s-au implicat, fie prin votul de sprijin pentru proiectele aeroportului, fie prin proiectarea pistei, prin gestionarea acestui obiectiv de investiţie, iar voi, cei din PDL, duceţi acest moment în derizoriu", a comentat Uioreanu. El l-a acuzat şi pe liderul grupului PDL, Alexandru Coroian, că i-ar fi instigat pe exprorpiaţii de la aeroport să vină să strice momentul inaugurării pistei: „M-aţi ameninţat chiar dumneavoastră că îi veţi chema pe expropriaţi. Nu vă gândiţi că acestă inaugurare este un moment al clujenilor, de care ei trebuie să se bucure".

Coroian s-a arătat uimit de declaraţia lui Uioeanu: „E o minciună ordinară. Eu am spus doar că această medalie se cuvine s-o oferiţi expropriaţilor. Nu îneţeleg de unde scoateţi astfel de inepţii".

Primarul Emil Boc a spus că nu are nici o problemă cu Uioreanu, dar i-a amintit acestuia că fără intervenţiile şi aportul primăriei, noua pistă nu s-ar fi finalizat atât de repede: „Eu spun doar atât, că încă din primul meu mandat m-am implicat pentru a transfera 8 hecatre de teren pentru dezvoltarea aeroportului. Iar acesta este un lucru care se poate verifica. Am spus că în momentul în care se va finaliza sensul giratoriu de lângă Aeroport, vom introduce o nouă linie de transport în comun: 5 expres. De mâine, această cursă va circula pe traseu. Am eliberat în timp util absolut toate autorizaţiile, astfel încât lucrările să evolueze rapid. Chiar dacă era treaba Consiliului Judeţean, noi am fost cei solicitaţi pentru a demola imobilele consturite ilegal pe traseul pistei. Ne-am ocupat prompt de problemă, pentru ca acest obiectiv să poată fi inaugurat astăzi".

 

 

Etichete
Comenteaza