Direcţia de asistenţă socială a Primăriei rămâne în centru. "Mutarea ar fi creat haos"

Direcţia de asistenţă socială a Primăriei rămâne în centru.
Consilierii locali au luat în dezbatere un proiect de hotărâre prin care Direcţia de asistenţă socială şi medicală a Primăriei trebuia mutată din două locaţii, una de pe str. Aviator Bădescu şi alta din centru, din Piaţa Unirii, nr. 1, într-un imobil de pe strada Zrinyi, lângă Serviciul de paşapoarte. Până la urmă biroul direcţiei din centru nu s-a mai mutat, la intervenţia unui consilier local.

 

Proiectul iniţial de hotărâre prevedea ca birourile Direcţiei de asistenţă socială şi medicală a Primăriei din Piaţa Unirii nr. 1 şi din str. Aviator Bădescu nr. 32 să se mute într-un imobil de pe strada Zrinyi nr 7. Consilierii au hotărât ca în imobilul de pe strada Aviator Bădescu nr 32 să se mute Asociaţia pentru Protejarea şi Ajutorarea Handicapaţilor Motor, de pe str. Dorobanţilor.

În urma unui amendament propus de consilierul local Adrian Mureşan (PC) şi votat de plenul consiliului local, Direcţia de asistenţă socială şi medicală a Primăriei şi-a păstrat biroul din centru, din Piaţa Unirii nr. 1.

Eu am fost în teren să văd efectiv cum îşi desfăşoară activitatea angajaţii direcţiei de asistenţă socială. Ea este împărţită în mai multe locaţii prin oraş, funcţionează în birouri de câte 3/4 m, în condiţii dificile. Activitatea nu este uşoară, se prelucrează multe cazuri în fiecare lună, se preiau foarte multe documente de la cetăţeni. Mutarea biroului din centru ar fi creat un haos, oamenii nu ar mai fi ştiut unde să se adreseze", a declarat Mureşan.

Acesta mai spune că oricum mutarea ar fi fost una provizorie, în condiţiile în care întreaga direcţie de specialitate a municipalităţii din domeniile social şi medical ar urma să se mute într-un imobil de pe str. Bistriţei, după primirea unui aviz de la ministrul Educaţiei şi după compartimentarea spaţiului.

Comenteaza