Directorul Agenţiei de Dezvoltare pleacă, dar nu de tot

Directorul Agenţiei de Dezvoltare pleacă, dar nu de tot
Claudiu Coşier şi-a dat demisia din această funcţie, însă va rămâne să ocupe o poziţie importantă în cadrul instituţiei, cea de director de strategie.

Ancheta disciplinară în care este este implicat acualul director al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV), Claudiu Coşier, a fost suspendată până când acesta revine din concediul medical. Între timp, Coşier a demisionat din funcţia de director, dar a solicitat ca în baza pregătirii sale să fie mutat pe un post de director de strategie, în cadrul aceleiaşi instituţii.

Consiliul Director al Regiunii (CDR) a decis vineri să aprobe cererea lui Coşier, urmând ca, după ce acesta revine din concediu, să fie organizat concursul pentru desemnarea noului şef. Forul de conducere s-a întrunit ieri pentru a lua act de demisia lui Coşier din funcţia de director al ADRNV. Având în vedere că acesta se află în concediu medical, ancheta disciplinară, comandată iniţial de Consiliul Director, a fost suspendată. Sursele ZIUA de CLUJ au informat că ancheta se va relua, cel mai probabil, după ce Coşier va reveni la serviciu. Tot atunci ar urma să fie organizat şi concursul pentru desemnarea noului şef al ADRNV. Până la acel moment, instituţia va fi condusă în interimat de către Sanda Catană (angajată a ADRNV).

La şedinţa de ieri, CDR a mai decis să dea curs cererii lui Coşier şi să aprobe mutarea acestuia pe un post de director din cadrul ADRNV. „Coşier nu va pleca de tot. El nu va mai fi şeful agenţiei, în schimb rămâne pe un post de director de strategie. Este un post care exista la nivelul ADRNV dar care nu era ocupat, aşa încât CDR a aprobat cererea domnului Coşier, în conformitate cu pregătirea pe care acesta o are", au informat sursele ZIUA de CLUJ.

Scandalul din ADRNV a început după ce s-a descoperit frauda comisă de contabila instituţiei, Cosmina Druţă. Aceasta a sustras peste 2 milioane de euro din conturile agenţiei, în mod sistematic, timp de doi ani. În prezent, Druţă se află în arrest. Ea şi-a mărturisit fapta, însă s-au auzit în mai multe rânduri voci care îl acuzau de neglijenţă şi pe directorul Coşier. Reprezentanţii consiliilor judeţene din regiune nu înţeleg cum de a fost posibil ca Druţă să sustragă bani timp de doi ani fără ca nimeni din conducerea instituţiei să se sesizeze. De altfel, acesta a fost şi motivul pentru care CDR a decis să-l ancheteze disciplinar pe Coşier.

 

 

Etichete
Comenteaza