Două PODURI mari vor fi modernizate. Vor avea panouri fonoabsorbante

Două PODURI mari vor fi modernizate. Vor avea panouri fonoabsorbante
Două dintre marile poduri ale Clujului vor fi modernizate cu 16 milioane de lei, adică peste 3,5 milioane de euro.

Podul N, de la intrarea în Cluj dintre Floreşti, şi Podul Locomotivei, care face legătura dintre Piaţa Gării şi strada Corneliu Coposu, vor intra într-un proces de modernizare. Consilierii locali sunt chemaţi marţi să aprobe indicatorii tehnico-economici pentru cele două obiective de investiţii, astfel încât să se poată trece la licitarea proiectării şi, ulterior, a execuţiei.

4,5

milioane de lei costă estimativ modernizarea Podului N; mai exact, 4.510.330 lei. Din această sumă, 3.999.190 lei este parte de construcţii montaj.

La Podul N urmează să se realizeze o hidroizolaţie performantă, să se pună borduri de granit, să se refacă trotuarele şi să se aştearnă covor asfaltic nou. Noutatea este că se vor pune panouri fonoabsorbante, astfel încât locuitorii din zonă să fie mai puţin afectaţi de zgomotul produs de trafic. Durata de executare a lucrărilor a fost prevăzută la 9 luni.

11,5

milioane de lei costă estimativ lucrările de la Podul Locomotivei; mai detaliat, 11.520.830 de lei, din care partea de construcţii-montaj a fost evaluată de studiul de fezabilitate la 10.018.740 de lei.

Lucrările la acest obiectiv sunt mai complexe, de aceea şi durata de execuţie este de 12 luni. Se au în vedere intervenţii la infrastructură şi la suprastructură, inclusiv refacerea trotuarelor şi a căii de rulare pentru autovehicule. Şi la acest pod se are în vedere instalarea de panouri fonoabsorbate.

„Podul Locomotivei va rămâne în actuala configuraţie, dar va avea piste de biciclete, iluminat cu LED, camere video de supraveghere, cum se cere să fie un pod modern. La Podul N va beneficia de aceleaşi elemente de modernitate. În plus, la acesta vom aduce câteva modificări de aspect, pentru că este poarta de intrare în oraş dinspre vest. Vom schimba din proiect faţada de beton şi vom încera să gândim o formă mai modernă. Ne-am gândit şi la mesaje de întâmpinare, dar ideea este în studiu şi avem nevoie să obţinem aprobări de la diverse comisii", a spus city-managerul Gheorghe Şurubaru.

Şurubaru a mai afirmat că, dacă nu vor apărea contestaţii la licitaţii, ambele lucrări vor putea începe încă de anul acesta.

 

Comenteaza