Cine vrea să sape sub Meseș? 6 oferte pentru bucata din Autostrada Transilvania cu 65 de viaducte și un tunel de 3 km

Cine vrea să sape sub Meseș? 6 oferte pentru bucata din Autostrada Transilvania cu 65 de viaducte și un tunel de 3 km

CNAIR a finalizat luni procesul de evaluare a candidaturilor pentru construcția sectorului din Autostrada Transilvania care cuprinde și tunelul Meseș.

Așadar, CNAIR SA a finalizat procesul de evaluare a candidaturilor depuse în cadrul procedurii de atribuire Proiectarea și execuția Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea Secțiunea 3B: Mihăiești – Suplacu de Barcău Subsecțiunea 3B3: Poarta Sălajului – Zalău, km 25+500 – km 40+637, inclusiv Tunel rutier la profil de autostradă în zona Meseș și Subsecțiunea 3B4: Zalău - Nușfalău km 40+660 (km 40+637 3B3) - km 66+500.

"În perioada următoare CNAIR va transmite Invitația de participare la Etapa a II-a a procedurii de atribuire - ETAPA DE DEPUNERE A OFERTELOR candidaților selectați", informează compania.

Este vorba despre firme din Turcia, Austria, Spania și Italia:

  • ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE   TICARET A.S.
  • ASOCIEREA STRABAG SRL – ACCIONA CONSTRUCCION SA
  • IMPRESA PIZZAROTTI & C S.p.A.
  • ASTALDI SPA
  • ASOCIEREA TEKFEN INSAAT VE TESISAT A.S. – DOGUS INSAAT VE TICARET A.S.
  • ASOCIEREA REC ULUSLARARASI İNŞAAT YATIRIM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ – ONUR TAAHHUT TAŞIMACILIK INŞAAT TICARET VE SANAYI A.Ş.

Câștigătorul acestui contract va avea la dispoziție maxim 12 luni pentru proiectare și de 36 luni pentru execuția lucrărilor.

Pe tronsonul de autostradă, care are o lungime de 41 km, urmează să fie construite 65 de viaducte, poduri și pasaje și Tunelul Meseș (cu două galerii ) în lungime de 2,89 km și cu 2 benzi de circulație pe sens.

Valoarea estimată a contractului este de 3,926 miliarde de lei (fără TVA) și este finanțat prin fonduri europene nerambursabile (POT).

Comenteaza