Două treimi din angajații CJ Cluj fac telemuncă, doar o treime vine la serviciu

Două treimi din angajații CJ Cluj fac telemuncă, doar o treime vine la serviciu
| Foto: Consiliul Judeţean

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe a declarat la ZIUA LIVE că activitatea angajaților instituției este afectată de sistemul de telemuncă.

”Două treimi din angajații CJ fac muncă la domiciliu, iar o treime prin rotație la instituție. Există teama angajaților de a veni la muncă și nu îi poți obliga să vină la birou câtă vreme legea le permite să facă telemuncă. Munca la domiciliu are eficiența ei, dar e greu să o monitorizezi, fiind la început, este mai greu. Cert este că va trebui să ne adaptăm mai bine acestor condiții și gradat să facem și partea de digitalizare a documentelor. O perioadă să mergem în paralel cu documente pe hârtie cu care sunt obișnuiți oamenii, care să fie însă și scanate, și apoi să trecem doar la varianta digitală, care ne permite să circule doar documentele, nu și oamenii. La noi la registratură, de exemplu, acest lucru s-ar putea realiza destul de simplu printr-o dotare cu 2 scanere foarte performante și pregătirea personalului. Cert este că și populația trebuie obișnuită treptat cu documentele digitale”, a spus Alin Tișe.

Președintele CJ Cluj a adăugat că speră ca această perioadă să nu întârzie prea mult proiectele pe bani europeni câștigate de instituție. ”În ședința de ieri am aprobat actualizarea indicilor și a caracteristicilor financiar-contabile pentru proiectele europene câștigate anul trecut de dotare a 3 ambulatorii a spitalelor noastre din subordine. Proiecte cu atât mai importante în contextul actual. Deocamdată suntem în termen cu aceste proiecte, termenul lor normal de finalizare este 2021. Noi suportăm 2% din bani, restul sunt bani europeni. Să sperăm că vom putea lucra la aceste proiecte să ne încadrăm în termen. Dar probabil că toate proiectele pe bani europeni se vor proroga ca termen final, în condițiile actuale. Important e că banii rămân valabili, sunt obținuți și sunt pentru modernizarea celor 3 spitale. Vom finaliza cât mai repede putem”, a explicat Tișe.

Vezi și Dotări pe bani europeni la ambulatoriile a trei spitale clujene

Comenteaza