Două troleibuze noi date în folosinţă la Cluj-Napoca. În 2014 vor fi achiziţionate şi autobuze electrice

Două troleibuze noi date în folosinţă la Cluj-Napoca. În 2014 vor fi achiziţionate şi autobuze electrice
Două troleibuze noi, în valoare de 1,9 milioane de lei fiecare, circulă începând de astăzi în Cluj-Napoca. Autobuzele sunt dotate cu platformă mobilă pentru femeile cu cărucioare și pentru persoanele cu dizabilități, camere de luat vederi, sistem GPS, sistem de climatizare și de încălzire. Durata de viață a acestora este de 15 ani și garanția este de 2 ani.

"Am anunțat că în acest an vom achiziționa 10 troleibuze noi. Astăzi, intră în circulație încă 2 noi mijloace de transport în comun, alături de cele 5 care circulă din vară, iar următoarele trei troleibuze vor sosi în luna ianuarie", a declarat primarul Emil Boc.

De asemenea, primarul a mai anunțat că anul viitor vor fi cumpărate mai multe autobuze moderne, precum și câteva autobuze electrice din fonduri elvețiene. "Mai multe informații în acest sens voi anunța după aprobarea bugetului pe anul 2014, însă țin să subliniez că îmbunătățirea condițiilor de transport în comun la Cluj-Napoca este o prioritate majoră pentru Primărie", a precizat Boc. 

 

Comenteaza