Drumul ce va decongestiona traficul între Baciu şi Cluj-Napoca. O nouă contestaţie blochează şantierul

Drumul ce va decongestiona traficul între Baciu şi Cluj-Napoca. O nouă contestaţie blochează şantierul
| Foto: Primăria Cluj

Un milion de euro, bani de la Uniunea Europeană, stau nefolosiţi de un an de zile în conturile Primăriei Baciu. Sunt destinaţi realizării drumului ce va decongestiona traficul între comuna clujeană şi oraşul Cluj-Napoca, însă firmele înscrise la licitaţia de execuţie pun “beţe-n roate”.

Lucrările la modernizarea a 8,14 km de drum agricol în comuna Baciu din judeţul Cluj, din care un tronson de 3,8 km va fi folosit ca o alternativă de ieşire la drumul naţional extrem de aglomerat, ar fi trebuit să înceapă în luna aprilie 2018 şi să fie executate de firma clujeană SC AGM Group SRL.  

Amintim că licitaţia pentru acest proiect a fost demarată încă din luna iunie 2017, însă a fost depusă o contestaţie în data de 22 decembrie 2017, iar decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNASC) a venit abia în luna martie 2018. Acum, o firmă care a pierdut licitaţia făcut o nouă contestaţie, de această dată la finanţator. “Am câştigat contestaţia la CNASC, la Curtea de Apel, şi tot nu putem demara lucrările pentru că ne-am trezit cu o contestaţie trimisă la finanţator. Vom cere daune morale pentru tergiversarea lucrărilor”, a declarat edilul comunei Baciu, Ioan Florin Mureşan.

Investiţia de un milion de euro, fonduri de la UE obţinute prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), a fost obţinută încă din luna mai a anului 2017. Termenul de execuţie al lucrărilor este de un an de zile.

“În cadrul proiectului este cuprins un drum de legătură între strada Cometei și Valea Seacă prin zona Iertaș. Avem în vedere modernizarea din fonduri proprii a drumului de la Strada Cometei – până la intersecția străzilor Neptun cu Jupiter. Acest drum va fi o variantă care va lega Cartierul Nou de Strada Valea seacă pe o lungime de 3,74 km și va putea prelua traficul de pe străzile Neptun, Cometei, Privighetorii, Castanilor și Aluniș. 3,2 km vor fi modernizați prin fonduri PNDR din proiectul menționat mai sus, iar 0,54 km vor fi modernizați din fonduri proprii. Se are în vedere și racordarea rețelei existente de străzi cu acest drum respectiv străzile Neptun, Cometei, Privighetorii, Castanilor și Aluniș prin modernizarea porțiunilor neasfaltate”, se arată pe site-ul Primăriei Baciu.

Primarul din Baciu este îngrijorat, deoarece firmele care îi crează probleme s-au înscris la o altă licitaţie în valoare tot de un milion de euro. Este vorba despre modernizarea drumurilor de intravilan, un proiect ce vizează 6-7 kilometri de drum și 3 kilometri de drumuri noi înființate ce vor face legătura între localitatea de reședință Baciu și satele aparținătoare comunei.

Comenteaza