Drumurile Clujului rămân în voia iernii VIDEO

Drumurile Clujului rămân în voia iernii VIDEO
Atribuirea contractului pentru deszăpezirea drumurilor naţionale, de pe mai multe sectoare, a fost blocată. Dacă ninge mâine, Clujul rămâne complet descoperit pentru că nu există nici un contract în vigoare care să asigure lucrările de deszăpezire.

Clujul se numără printre puţinele judeţe din ţară care au rămas fără firme de deszăpezire pe drumurile naţionale, după ce CNADNR a decis să anuleze acele contracte care s-au adjudecat, în 2012, cu sume exorbitante. Diferit este firma care a avut contract pe sectorul Clujului în valoare de 9,74 milioane de lei. Acum, tot Diferit a blocat licitaţia de atribuire a noului contract de deszăpezire, iar CNADNR nu a găsit încă o soluţie de rezervă, în cazul în care s-ar întâmpla să ningă.

Şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri, Eugen Cecan, recunoaşte că nu are încă un răspuns de la Minister privind soluţiile de deszăpezire a Drumurilor Naţionale din Judeţul Cluj. El se aşteaptă, totuşi, ca problema să se rezolve în regim de urgenţă, având în vedere că este posibil să cadă zapadă în orice moment. „Dacă licitaţia este tergiversată, evident că se va găsi o măsură pe legea achiziţiilor publice, astfel încât să nu rămânem descoperiţi. Nu doar Clujul este în situaţia de a nu mai avea contract de deszăpezire, ci şi Satu Mare, Alba şi Bistriţa", a spus Cecan.

El a explicat că licitaţia pentru drumurile ce aparţin de Direcţia pe care o conduce fusese adjudecată numai că, rezultatele au fost contestate de firma Diferit. Centrul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) întârzie să vină cu un răspuns oficial, deşi contestaţiile s-au fost formulat din 14 octombrie. Se prea poate ca CNSC să nu ofere un răspuns favorabil Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, astfel că procedura de atribuire ar putea fi reluată. Cecan a afirmat că nu e exclusă această ipoteză, tocmai de aceea răspunsul CNSC ar trebui să vină cât se poate de urgent. „Trebuie să ştim ce avem de făcut, dar nu se poate lua nici o decizie până când CNSC nu se pronunţă. Atâta timp cât nu ştie dacă se poate continua cu actuala procedură de atribuire, nu se poate hotărî nimic", a spus Cecan.

Firma Diferit este inclusă în topul firmelor care au beneficiat de contracte de deszpezire de peste 9 milioane de lei, precum cele controlate de Nelu Iordache şi Dorinel Umbrărescu. Mizând pe o nouă licitaţie, CNADNR a refuzat să menţină în vigoare o bună parte din aceste contracte, astfel că drumurile naţionale din mai multe judeţe ale ţării au rămas descoperite. În aceeaşi situaţie se află şi Clujul, care a avut contract cu societatea Diferit, de 9,74 milioane de lei, pentru anul 2012-2013.

 

Comenteaza