Drumurile şi apa potabilă, printre proiectele prioritare ale comunei Baciu

Drumurile şi apa potabilă, printre proiectele prioritare ale comunei Baciu
Reprezentanţii Primăriei Baciu au oferit pentru ZIUA de CLUJ informaţii despre stadiul câtorva dintre cele mai importante proiecte pe care administraţia comunei le are în derulare.

Unul dintre aceste proiecte este cel privind modernizarea a 8,14 km de drumuri agricole, în valoare de 1 milion de euro, fonduri UE nerambursabile, ce cuprinde şi construirea unui drum de 3,8 km care va fi folosit ca o alternativă de ieşire la drumul naţional extrem de aglomerat care leagă Baciu de Cluj-Napoca. Traseul acestui drum va fi următorul: str. Jupiter - str. Neptun - str. Bisericii Ortodoxe și str. Valea Seacă.

"Acum am făcut scrisoarea de garantare, probabil după 15 iulie se va publica pe SEAP data la care se va face licitaţia pentru proiectul cu drumurile agricole. Vom avea o firmă de consultanţă care se va ocupa de licitaţie şi îşi va asuma responsabilitatea pentru tot ce face", a declarat primarul comunei Baciu, Ioan Florin Mureşan.

Un alt proiect important pentru oamenii din comună este cel privind distribuţia apei potabile în satele Mera, Suceagu şi Rădaia, care va fi implementat de Compania de Apă Someş. Lucrarea de alimentare cu apă în localităţile comunei Baciu este un proiect la care autorităţile lucrează de trei ani, împărţit pe mai multe faze. În etapa întâi, s-a realizat aducţiunea apei pe 12 km între Viştea şi Rădaia, din fondurile primăriei şi a fost realizată conducta până la şcoala din Suceagu şi până la o cişmea publică, cu o valoare simbolică.

Reprezentanţii Companiei de Apă Someş au declarat că în perioada următoare va fi pus pe sistemul de licitaţie publică SEAP anunţul pentru selectarea unui constructor care să realizeze lucrarea, este vorba de alimentare cu apă în cele trei localităţi şi rezervor de apă în localitatea Mera.

Primarul comunei Baciu a mai informat că problema câinilor comunitari care se află pe străzile localităţilor nu poate fi rezolvată deocamdată, din cauză că nu există un Centru de ecarisaj. Potrivit primarului Ioan Florin Mureşan, administraţia comunei mai lucrează în această perioadă şi la proiectul de canalizare de pe strada Planetelor, la repararea unor drumuri şi la trasarea parcărilor pe străzile importante. Primăria are un parteneriat cu un grup de medici şi farmacişti americani care la mijlocul lunii iulie vor veni în Baciu şi vor oferi consultaţii locuitorilor din comună care au probleme de sănătate.

 

 

 

Comenteaza