După ce a triplat costul „centurii de diamant", vrea iar şef la drumuri

După ce a triplat costul „centurii de diamant
Ion Pantelimon, cel în mandatul căruia s-au triplat costurile la centura Vâlcele - Apahida, revendică şefia Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri.

În era USL, printre primii dintre PDL-iştii care au fost înlăturati din conducerea unor structuri deconcentrate a fost şeful Directiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, Ion Pantelimon. Acesta şi-a găsit imediat un loc la o firmă cunoscută din Cluj, Constructii Napoca, despre care se ştie că este controlată de un grup cu strânse legături în PSD. În ciuda reproşurilor care i s-au făcut lui Pantelimon, legat de mangementul defectuos al proiectului centurii Vâlcele - Apahida, el a fost numit responsabil pe un alt proiect la fel de valoros: depozitul de deşeuri. Sursele ZIUA de Cluj au informat că Pantelimon a fost îndepărtat, recent, din această firmă. El sustine că ar fi demisionat. Acum îşi cere înapoi postul de director al DRDP pentru că are o sentintă executorie în sensul acesta.

Ion Pantelimon consideră că DRDP trebuie să pună în aplicate sentinta executorie prin care se cere repunerea sa în functia de director al acestei institutii. „Am angjat un birou de avocatură care va face o notificare către DRDP, pentru a pune în executare sentinta executorie care a fost emisă de instantă în 30 septembrie. În motivarea acestei sentinte se spune clar că măsura revocării mele din functia de director a fost una abuzivă", a informat Ion Pantelimon într-o conferintă de presă.

Acesta a precizat că echipa ministerului care l-a revocat din functie începând din mai 2012, i-ar fi imputat ca greşeală faptul că a modificat traseul centurii. „Din raportul de revocare reiese că eu am modificat traseul centurii, însă, în acte se vede foarte clar cine a semnat. Eu nu erau director în momentul în care s-a semnat pentru modificarea traseului centurii. Eu am venit 2009 şi am plecat în 2012. Pentru modificarea traseului s-a semnat actul în 2008, când director era Eugen Cecan", a mentionat Pantelimon.

Directorul actual al DRDP este tot Eugen Cecan: el spune că Pantelimon minte cu neruşinare pentru că uită să spună că a fost director al DRDP şi în perioada 2005-2007, când a cerut Guvernului, printr-o frundamentare tehnică, să se modifice traseul centurii Vâlcele - Apahida. „Eu când am ajuns la şefia DRDP am fost pus în fata unui fapt împlinit. Domnul Pantelimon ceruse deja modificarea traseului şi primise apobare în sensul acesta. Eu nu mai aveam ce să fac, decât să semnez actele. Apoi din 2009 el a revenit la şefia DRDP şi s-a ocupat în continuare de achizitia dezastruaosă care a condus la o prelungire execesivă a lucrărilor. E un om jalnic, bolnav de scaun, iar asta e o chestiune pe care mi-au confirmat-o apropiatii lui", spune Cecan. El a adăugat că Pentelimon şi-a dat singur demisia şi că decizia instantei este nejustificată, cu atât mai mult cu cât, în urmă cu câteva săptămâni, un alt judecător se pronuntase deja în acestă privintă şi dăduse câştig de cauză DRDP-ului. „Domnul Pantelimon a stat vreo trei luni în concediu medical, când s-au făcut controalele de la minister. Apoi a venit şi şi-a semnat demisia", a comentat Cecan.

De celaltă parte, Pantelimon admite că a existat o discutie şi că ar fi vrut să ajungă la o întelegere cu conducerea nouă a DRDP, dar că nu a putut să accepte faptul că i s-a impus această vină, că ar fi modificat traseul centruii, motiv pentru care s-a şi adresat instantei. El sustine că demisia sa nu a avut nici o legătură cu postul său director şi că Ministerul l-ar fi pus fără acceptul său pe un post de inginer. „Au vrut să-mi dea un post de inginer, le-am spus că nu sunt de acord cu acest post. Apoi am văzut că m-au încadrat totuşi pe acest post şi mi-am scris demisia. Eu am demisionat din functia de inginer, nicidecum din cea de director. Ei m-au revocat din functia de director. Tocmai din acest motiv, sentinta executorie spune clar că trebuie să fiu repus în functia de director regional", a comentat Pantelimon.
Şeful departamentului juridic din cadrul DRDP, Luminita Negru, spune că institutia şi-a încheiat toate raporturile cu Ion Pantelimon din calitatea sa de director regional. „Într-adevăr, domnul Ion Pantelimon a fost revocat în 31 mai 2012, însă, această decizie nici n-a apucat să i se comunice bine, să producă efecte, pentru că a demisionat. Prin urmare, noi am invocat în instantă execeptia lipsei de obiect a cererii domnului Pantelimon, având în vedere actul demisiei sale şi, în parte, această cerere ni s-a aprobat. Un alt complet de judecată a pronuntat, însă, o hotărâre fără să tină seama de această încheiere. Este o problemă pe care vom încercăm acum s-o reglăm", a spus Luminita Negru. Ea a adăugat că între timp institutia are obligatia să resepcte sentinta executorie de care dispune Pantelimon: „Domnul Pantelimon trebuie să transmită o notificare către institutia noastră. Apoi el urmează să fie repus în functie exact pe perioada de la revocare până la demisie. Adică din 31 mai până în iunie".

Pantelimon sustine că nu e dispus să renunte la dreptul său, tocmai pentru că ar fi fost revocat din functie pe motive care nu-i pot fi imputate. Pe vremea cât acesta a condus DRDP-ul, costurile la centura Vâlcele - Apahida s-au triplat. Pantelimon a decis să atribuie, prin încredintare directă, un contract de lucrări către firma maghiară Vegyepszer, care se afla în procedură de insolventă. Această firmă a blocat întregul proiect al centuri, imediat după eşecul lucrărilor de consolidare a versantului alunecos. După ce a plecat de la DRDP, Pantetlimon a fost cooptat în echipa Constructii Napoca. El spune că a fost invitat de reprezentantii acestei societăti să se ocupe de un alt proiect important, care culmea, se află tot în zona centurii Vâlcele - Apahida şi care de asemenea are problmele cu alunecările. „M-au solicitat să mă ocup de proiectul depozitului de deşeuri, un proiect important derulat din fonduri europene", a spus Pantelimon. Sursele ZIUA de CLUJ au informat că acesta a fost îndepărat, recent, din această firmă. Pantelimon neagă că ar fi fost dat afară. El spune că şi-a dat demisia, fără să fie dispus să spună şi care a fost motivul.

 

Etichete
Comenteaza