După fiecare furtună, pe străzile din Cluj se circulă cu barca. Ce soluţii are Primăria

După fiecare furtună, pe străzile din Cluj se circulă cu barca. Ce soluţii are Primăria

Mai multe străzi, subsoluri de imobile şi chiar şi parkingul Primăriei au fost inundate, în ultimele săptămâni, la fiecare ploaie zdravănă. În unele zone din oraş, parcările s-au transformat în adevărate lacuri, apa ajungând până la portierele maşinililor. Clujenii cer municipalităţii să vină cu soluţii.

Edilul Clujului, Emil Boc, a declarat, în cadrul matinalului Realitate FM Cluj, că municipalitatea lucrează împreună cu reprezentanţii Companiei de Apă Someş la câteva soluţii care să amelioreze "inundaţiile" de după fiecare ploaie din oraş.

"În locurile critice am propus să avem pompe pregătite pentru a absorbi apa. Spre exemplu, din Zorilor se scurge apa în Piaţa Lucian Blaga şi merge pe Moţilor. Şi noi suntem afectaţi, ne inundă parkingul. Avem o colaborare foarte bună cu cei de la Compania de Apă Someş şi încercăm să venim cu mai multe propuneri", a spus primarul Boc.

Direcţia tehnică a municipalităţii, împreună cu reprezentanţii Companiei de Apă Someş, lucrează la indentificarea punctelor nevralgice din oraş, iar primarul aşteaptă propuneri de soluţii concrete în cele mai scurt timp posibil. "Nu putem schimba sistemul de canalizare al oraşului pentru aceste situaţii excepţionate, însă putem ameliora situaţie. Ca să vă dau un exemplu, în Grădina Botanică există un pârâu care poate colecta apa, în alte zone o putem redirecţiona prin rigole".

Șase autospeciale din cadrul ISU au acționat, joi după masă, în municipiul Cluj-Napoca și comuna Florești pentru scoaterea apei din curți și subsoluri în care s-a acumulat apă ca urmare a precipitațiilor abundente.

VEZI ŞI Încă o furtună, un nou Cluj inundat

Comenteaza