Breaking news E OFICIAL! CARANTINĂ de noapte în Cluj-Napoca. Noile restricții

E OFICIAL! CARANTINĂ de noapte în Cluj-Napoca. Noile restricții

Comitetul Judeţean pentru situaţii de Urgenţă Cluj a decis, miercuri, instituirea carantinei de noapte în Cluj-Napoca, după ce rata de infectare în municipiu a ajuns la 8,5 la mie. 

În Cluj-Napoca (8,50‰), unde incidența cumulată la 14 zile a depășit pragul de 7,5/1.000 de locuitori, CJSU Cluj a dispus, începând de joi, 7 octombrie 2021, următoarele măsuri:

- se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20:00-05:00 cu anumite excepții.

- se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 05:00-22:00. Prin excepție, în intervalul orar 22:00-05:00 operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

- măsurile nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

 

Comenteaza