Şedinţă extraordinară la Consiliul Judeţean Cluj în „criza gunoaielor". Săptămâna viitoare se închide rampa de la Pata Rât

Şedinţă extraordinară la Consiliul Judeţean Cluj în „criza gunoaielor
Consiliul Judeţean s-a întrunit într-o sedinţă extraordinară, unde s-au discutat condiţiile puse de Primăria Feleacu pentru a-şi da acordul ca pe terenul aflat în proprietatea sa CJ să poată construi o rampă temporară de depozitare a gunoaielor.

 

CJ Cluj a fost notificat de catre deţinătorul rampei de la Pata Rât, Salprest că începând de săptămâna viitoare rampa va fi închisă din cauza unor facturi neachitate de către firmele de salubritate din judeţ. Autorităţile mai au la dispoziţie doar câteva zile pentru găsirea unei soluţii în ceea ce priveşte depozitarea deşeurilor menajere. Aşa s-a explicat urgenţa convocării şedinţei de miercuri.

Preşedintele interimar al CJ, Vakar Istvan, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, că în urma discuţiilor cu reprezentanţii Primăriei Feleacu aceştia au acceptat să primească din partea forului judeţean o redevenţă pentru punerea la dispoziţie a terenului respectiv.

Primăria Feleacu este proprietara terenului de 64 ha pe care se construieşte Centrul de Management Integrat al Deşeurilor(CMID), în apropierea căruia urmează să se ridice şi rampa temporară de depozitare.

Această rampă ar trebui amenajată în cel mai scurt timp, în condiţiile în care cea temporară de la Pata Rât s-a umplut recent, iar săptămâna trecută, timp de o zi, gunoiul din oraş nu a fost ridicat. În acest interval operatorul Salprest a transportat o parte din deşeuri către rampe din alte judeţe.

Discuţiile dintre CJ Cluj şi Primăria Feleacu se poartă de câteva luni, dar fără nici un rezultat. Acest teren ar avea avantajul că are deja autorizaţie de mediu şi s-ar câştiga timp în amenajarea rampei temporare.

UPDATE CJ Cluj a aprobat miercuri ca, din redevenţa ce va fi percepută operatorului de la CMID, un procent să revină comunei Feleacu pentru terenul pe care e amplasat acesta. Vakar a declarat că speră că autorităţile locale din Feleacu îşi vor da, astfel, acordul pentru construirea unei rampe temporare de depozitare a deşeurilor. El a mai spus că, dacă Primăria Feleacu îşi dă acordul, Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului ar putea amenaja o nouă rampă temporară în 48 de ore.

Comenteaza