Şefia Consiliului Judeţean Cluj, neinteresantă pentru Ioan Rus: îşi reconfirmă dezinteresul

Şefia Consiliului Judeţean Cluj, neinteresantă pentru Ioan Rus: îşi reconfirmă dezinteresul
Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a reconfirmat că nu va candida la preşedinţia Cosiliului Judeţean (CJ) Cluj, în ciuda faptului că sondajele făcute de PSD şi de ACL arată că ar fi, alături de PDL-istul Alin Tişe, unul dintre favoriţii la şefia forului administrativ judeţean.

În cadrul conferinţei de presă din această dimineaţă, prilejuită de vizita ministrului Transporturilor la Prefectura Cluj, Rus a afirmat că preşedinţia CJ nu ar trebui lăsată pe seama unei persoane de mâna a doua, făcând referire la consilierul judeţean din partea PNL, Mihai Seplecan, cel care a şi fost pentru două perioade scurte de timp la conducerea instituţiei.

"Sper ca toate partidele, PSD, PNL, PDL, UDMR, să vină cu persoane cunoscute şi capabile să conducă judeţul, nu cu oameni din categoria D", a declarat el.

Întrebat dacă el poate fi un astfel de om capabil să conducă judeţul, Rus a răspuns "eu nu".

Atât ACL, cât şi PSD au efectuat sondaje cu privire la cele mai bune alegeri pentru şefia judeţului. În ambele, Ioan Rus a ieşit, detaşat, ca fiind printre favoriţi. „Există, cum să nu, sondaje făcute şi de ACL şi de PSD la Bucureşti. În ambele sondaje sunt două nume detaşat în frunte: Alin Tişe între posibilii candidaţi ACL şi Ioan Rus între social-democraţi. Distanţa între primul şi al doilea clasat la ambele formaţiuni politice este atât de mare încât practic locul doi nici nu există", au declarat surse de la vârful conducerii naţionale a ACL. Potrivit aceloraşi surse, printre numele testate au figurat Marius Nicoară (clasat al doilea în topul ACL), Mihai Seplecan sau Tudor Ştefănie pentru ACL, respectiv Remus Lăpuşan, Alexandru Cordoş, Valentin Cuibus, Cornel Itu sau Ioan Vuşcan pentru PSD.

Interesant este că nici Rus, nici Tişe nu par a avea de gând să candideze. „Nu mă mai interesează nici o funcţie aleasă", declara Rus acum 10 ani, la puţină vreme după ce pierdea pentru a doua oară competiţia pentru funcţia de primar al clujenilor. Şi de atunci s-a ţinut de cuvânt, nemaiparticipând la nici o competiţie electorală, deşi solicitări a avut numeroase din partea colegilor de organizaţie.

Comenteaza